söndag 17 maj 2015

Snart något som fattas

Nu börjar det fylla ut ordentligt i de flesta rabatter och många perenner är större än någonsin. Här är det tulpanen 'Ollioules' som utgör blickfång och som lite snyggt knyter ihop de större gröna partierna med de rosa-lila accenterna. Men precis som förra året vid samma tid så inser jag att det snart kommer att bli en ganska grön period där jag känner att något fattas. Enbart grönt kan vara hur fint som helst, men här är det ju en rabatt som är tänkt att blomstra. Jag måste komma på någon snitsig perenn som blommar så här tidigt - kom gärna med tips!


11 kommentarer:

 1. Fin blogg du har! Hittade den just via en annan blogg! :)
  Vilken tjusig rabatt! Har du sett krypblågull 'Stairways to heaven'? Den är tidig i rabatten, har grön-vit brokiga blad, men den vita delen är lila nu på försommaren. Mina här uppe i finska zon 4 står i knopp som bäst och snart får jag se härliga blålila små blomklasar. Den förgyller rabatten med sina fina blad resten av säsongen!
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kitty - ska kolla på den!!

   Radera
 2. Har oxå dåligt med tidigt blommande perenner. Får kolla det. Måste även sätta mer tulpaner. Förr om åren tyckte jag det var meningslöst. Nu saknar jag det så i min täppa. Tänk vad smaken ändras?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det är inte alltid så lätt att få en trädgård att blomma hela tiden. Då är det ju viktigt med intressant bladverk, och det har du lyckats bra med tycker jag.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Roligt att hitta hit, helt en trädgårdsblogg i min smak! Ser att någon tipsat om krypblågull, den blommar snart hos mig också. Tovsippan blommar vilken dag som helst men den sprider sig hejdlöst! Brunnävan blommar också hos mig men den är ju inte så färgglad... Det var några tips i alla fall! Sedan har jag en hel del allium som blommar vilken dag som helst och de står betydligt längre än tulpanerna. Fula blad men det ser ju ut som du har perenner runtomkring som kan dölja dem.

  PS. Spännande om du vill läsa min bok! Den är i lite tyngre anda än min blogg men det finns väl plats för det också!

  kram louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tovsippa är jag väldigt sugen på - jag tror faktiskt att din blogg är en av de ställen jag sett den på och gillar den skarpt! Får väl rensa lite oftare om den sprider sig...
   P.S. Boken beställd!

   Radera
 5. Ollioules är så fin! Matchmingen med dom lila bladen var också snygg! Kaukasisk förgätmigej ???

  SvaraRadera
 6. Vita löjtnantshjärtan, fänrikshjärtan, anagrambräcka, sockblomma och nunneört blommar alla nu och täcker bra i rabatten. Anagrambräcka kan du få av mig (om du inte redan har) vid tillfälle.
  Kram Kristina

  SvaraRadera