lördag 16 maj 2015

Nästan ett vårdträd

Det här lilla trädet ser inte mycket ut för världen, men har stort affektionsvärde för mig och min man. Det stod ursprungligen mitt i den enda riktiga rabatt som fanns i trädgården när vi flyttade in, i ett mycket skuggigt läge. Det var lite snett och konstigt redan då men hade trädgårdens godaste äpplen (de få som kom). Något av de första åren flyttade vi trädet på vinst och förlust, och faktiskt både överlevde det och verkar ha mått bra av sin nya placering. Det kommer nog inte att bli så mycket högre än nu, men ändå lite spännande att se dess långsamma utveckling. I år har det dessutom förhållandevis många blommor, precis som alla andra träd omkring oss. Nog är det en alldeles extra spektakulär fruktträdsblomning i år?!4 kommentarer:

 1. Kul att ni fick trädet att trivas bättre! Jag skrev också just om blomningen i år och att den är praktfullare än andra år. Nu har inte våra äppleträd börjat ännu men päron och körsbär blommar för fullt. Vi hoppas på en god fruktsäsong senare i vår :-)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Blomstringen på frukttrærne er alltid fantastisk, spesielt epleblomstringen! Det var flott at treet likte omplasseringen, alltid spennende å flytte planter! Det vakreste hos meg nå er det japanske kirsebærtreet, du kan se bilder på blogginnlegget mitt fra i går. Nå har mannen mitt akkurat heist flagget for nasjonaldagen vår! Ha en fin dag! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Mi piace questo post! È vero che quando ci si affeziona ad un albero poi lo si porta ovunque, anche se ha qualche difetto. Ora però, a vederlo nell'immagine, mi sembra davvero in forma!

  Un saluto :)

  SvaraRadera
 4. Fin blomning och alltid lika kul när en flytt lyckas. Tyvärr har jag inte sett många pollinerare denna vår, trist med kylan. Återstår att se hur mycket frukt det blir i höst.
  Kram Kristina

  SvaraRadera