söndag 3 maj 2015

Keukenhofrabatten - så här blev den

Den senaste månaden har jag följt utvecklingen på min "Keukenhofrabatt" som sattes i höstas med ambitionen att bli en miniatyrkopia av fjolårets favvisrabatt på den berömda tulpanparken. Från början såg den inte mycket ut för världen (här), men just nu tror jag att den är på topp.

Den ser inte helt ut som originalet och jag har inte lyckats få alla blommor att blomma samtidigt såsom på förebilden (HUR går det till...?), men en riktig färgbomb har det blivit i alla fall! Det som saknas är det vinröda som var tänkt att representeras av hyacinterna (överblommade) och tulpaner (ännu ej utslagna) och så är det faktiskt för mycket tulpaner i förhållande till anemoner och pärlhyacinter. I övrigt är det just den blandningen av orange/aprikos, rosa och vitt som det var tänkt.


...och här är originalet!


3 kommentarer:

 1. Skrev nyss ett inlägg som försvann i cyberrymden tror jag. Tycker i alla fall att din rabatt blev jättefin, jag har precis varit till keukenhof och blev tokkär i alla blandrabatter, gillar när det är lite kaos. Är sugen på att göra en själv i höst, ska klura lite på det. Såg i ett tidigare inlägg att du brutit foten, hoppas du slipper ha gipset så länge.

  SvaraRadera
 2. Men det blev ju riktigt bra Elin! Jag som är ett fan av starka blomfärger gillar det skarpt.
  Det är banne mig inte lätt att matcha blomningsperioderna så de stämmer överens. Själv suckar jag över att tulpanen som skulle blomma ihop med den rosa stjärnmagnolian inte alls är bra tidsmässigt. Magnolian blommar över lagom tills tulpanerna börjar... Tur de är snygga var för sig!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du lyckats mycket bra. Visst är det härligt med alla fina rabatter i Keukenhof, gillar deras blandrabatter, och din är riktigt fin. Ha det bra! Marika

  SvaraRadera