tisdag 2 juni 2015

Hoppsan...

Under våren har jag kunnat se hur nävorna jag fick i fjol (se här) har etablerat sig och växt till. Särskilt en av sorterna har haft en enorm tillväxt och fyllt upp nästan halva rabatten på ingen tid alls. Lite väl frodig har jag tyckt men eftersom jag inte haft möjlighet att plantera något annat just nu har jag avvaktat lite med att begränsa framfarten.

I förra veckan slog blommorna ut och var...gula. Eftersom jag råkar veta att det inte finns några gula nävor blev jag av förklarliga skäl lite misstänksam! Lite efterforskningar har nu visat att det jag trott var en av nävorna jag hade planterat i stället var revsmörblomma, ett riktigt invasivt ogräs. Bara ut och rensa med andra ord, och hoppas att det går att hålla den borta i framtiden.


Som tur är har de riktiga nävorna också tagit sig fint och flocknävan blommar redan för fullt :-)

 

4 kommentarer:

 1. Hoppsan, sånt händer! Balden är ju inte helt olika.
  Av en granne fick jag en kruka fullproppad med vad han trodde var vintergäckbebisar, men visade sig vara nån liten veronika. Sån tur var hade jag inte hunnit plantera.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Lätt hänt! Många blad påminner, ja, är nästan identiska, så det vi glatt planterar och göder är ibland rena ogräset. Men ibland så... =o)
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Flocknävan är i alla fall en tiopoängare! Eller hur? Jag älskar den. Den är den enda marktäckare som klarar tillvaron under min stora formklippta idegran. Mörkt och torrt som bara den, men det bryr sig flocknävan inte om. Alium är ett så bra kombotips så jag kan inte låta bli att nämna det, förlåt.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 4. Ojdå det var en obehaglig överaskning! Kan dock inte låta bli att le över det dropliga i situationen förlåt!! Men du verkar kunna ta det mesta med glatt humör och humor!!! Allt gott och lycka till med rensningen Mari

  SvaraRadera