torsdag 11 juni 2015

Problemområde - och lösning?

Många som har studsmatta (som inte är nedgrävd eller annars kreativt hanterad) har nog upplevt samma problem som vi - var det gräsmatta undertill från början så blir det så småningom en ogrässkog i stället eftersom man inte kommer åt att klippa därunder. 

När vi flyttade tillbaka studsmattan till den nyrullade gräsmattan grävde vi ner "medarna" på benen några centimeter så att de hamnade under marknivån. På det sättet kan vi låta robotklipparen klippa även under studsmattan, på samma sätt som resten av gräsmattan. Än så länge ser det väldigt prydligt ut, men så har det ju bara gått några veckor och eventuell förödelse har kanske inte hunnit ta fart... Ska bli spännande att se om den regelbundna klippningen är tillräcklig, eller om skuggan gör att det ändå blir en mossmatta så småningom. Hursomhelst lär det bli bättre än förr!

1 kommentar:

  1. Det var väl smart! De där studsmattorna är ju ett kapitel för sig... Vi har vår på uppfarten sedan förra året (eller är det fler år...?), så skönt att slippa ha den på gräsmattan!

    kram louise

    SvaraRadera