onsdag 3 juni 2015

Malmö Garden Show 2015

The Artist's garden - bäst på bild men bara tvåa i verkligheten

I söndags kom jag äntligen iväg på årets upplaga av Malmö Garden Show. Förväntningarna var höga efter fina besök de senaste åren och vädret uppförde sig exemplariskt och trotsade alla väderprognoser med sol som värmde den lätt kylslagna dagen.

MGS måste ha slagit publikrekord i år, för det var helt tjockt med människor över hela utställningsområdet, och köerna ringlade långa från de mest populära försäljningsstånden. Vid utställningsträdgårdarna var det inte tal om att ta några foton utan människor i bakgrunden och vid vissa trädgårdar var det nästan svårt att komma fram och titta.

Intrycket var att nivån på visningsträdgårdarna inte var lika hög som i fjol, med undantag för den trädgård respektive balkong som blev "Best in Show" - där hade domarna och jag uppenbarligen samma smak. Vinnaren av Allers Trädgårds pris hade namnet "Grönska i glömska" och den vann helt välförtjänt även publikens pris. Skjulet hade kunnat få flytta rakt hem till mig!
 
Vinnaren "Grönska i glömska" - hade en känsla som inte alls framgår av den dåliga bilden...
Trädgårdarna "The artist's garden" (översta bilden) och "Ur ett perspektiv – en lek med siktlinjer och rumslighet på liten yta" fick mig också att stanna till en extra stund. Båda hade en design som jag gillade (rosor och lavendel kan liksom inte slå fel), men jag kan inte låta bli att tänka på att allt ser så nyplanterat ut - direkt från plantskolan liksom. Där hade skaparna av "Grönska i glömska" varit mer grundliga och använt uppgrävda, stora exemplar av växter som skapade känslan av en etablerad växtplats.
 
Trädgårdshandel i Limhamns bidrag - välkomponerat som alltid

Best in show bland balkongerna
Tyvärr ser jag att mina foton absolut inte gör rättvisa åt utställningarna - får skylla på solen och den nya kameran som jag inte lärt mig än...
 

6 kommentarer:

 1. Tycker att dina foton är alldeles utmärkta! Tack för att jag fick följa med till Malmö en sväng:-)

  SvaraRadera
 2. Kul att följa med dig på MGS. Intressant tanke om växterna såsom direkt plockade från plantskola... Apropå det... Fick du med dig några fynd hem? =o))
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Grattis till ny kamera, den gjorde allt ett bra jobb. Alltid uppskattat med mässrapporter!
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 4. Jag tycker visst att dina foton är fina! Nu har jag ju inte sett utställningen live men tycker nog att jag fått en fin glimt här. Tack för det!

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Roligt med bilder från MGS eftersom jag inte själv kunde åka. Förundras alltid över att de som skapar montrar med den där vilda och bedagade känslan lyckas få till det.
  Önskar dig fin nationalhelg
  Anette

  SvaraRadera
 6. Så inspirerande!! Och dina bilder förmedlar både stämning och kreativitet !
  Skulle vilja ta den första bilden och bara placera allt framför växthuset hos mig för det är något sådant jag drömmer om men aldrig kommer till skott med!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera