tisdag 3 januari 2017

Holländska trädgårdar - Del 1: Beukenhof

Jag har så smått börjat planera vårens trädgårdsträff med mina härliga väninnor från Londontiden och tänker då tillbaka på vår underbara trädgårdstripp i april. Under en späckad dag hann vi besöka hela fem trädgårdar (HÄR) och eftersom de alla förtjänar ett eget inlägg är det just det som kommer nu, såhär mitt i vintermörkret.



I den stora trädgården Beukenhof möttes vi upp av Ellen och Hans som följde oss runt de inte mindre än 9 000 kvadratmeterna. På Beukenhof fanns det alltså plats för att leka med de stora ytorna, och det låg många välvårdade gräspartier mellan de olika avdelningarna som delades av med välskötta häckar i olika former. De flesta oklanderligt raka men några mer konstnärligt klippta, som denna buxbomshäck som jag blev lite kär i.



Och hur vackra är inte dessa päronträd som flankerar uteplatsen vid dammen...?



På grund av den kalla våren var det ännu inte så mycket i blom, men just därför blev strukturen desto mer tydlig. I detta område med slingrande gångar var dock en del lökväxter utslagna.







Värdparet bjöd till slut på fika och visade också prunkande bilder från sommaren som definitivt inte minskade lusten att komma tillbaka! Tack Ellen och Hans!



1 kommentar:

  1. Har aldrig hört talas om trädgården förut... Tack för tipset. Bilderna är väldigt inspirerande :) Flera läckra miljöer och som sagt - häcken var kul.

    Kram, Carina

    SvaraRadera