fredag 1 april 2016

VAT

Nej, jag tänkte inte skriva om engelsk moms idag, men däremot om det som denna bloggs namn handlar om, nämligen trädgårdstid!


Igår damp det ner hela tre trädgårdstidningar samtidigt i brevlådan och idag fullkomligt vräker det ner sol från en klarblå himmel - vem vill gå till jobbet då?? Hur många gånger har man inte önskat att man bara kunde stanna hemma och ta hand om sin trädgård på särskilt ljuvliga dagar - och tänk, snart kanske man kan det! Ni har säkert också läst om regeringens förslag om de Fria Vårddagarna (fem dagar per år som man kan ta ut för valfri aktivitet med motsvarande föräldrapeng). För någon kanske det blir VAB (vård av båt eller bil), en annan kör VAS (vård av stuga) medan jag själv givetvis kommer att ta ut VAT (vård av trädgård). Nu är ju detta bara en proposition än så länge, men hjälp mig att hålla tummarna för att lagstiftarna klubbar igenom den! Tills dess får jag njuta av solen genom kontorsfönstret :-)

8 kommentarer:

 1. Ja, vilken utmärkt idé :) Undrar vilket parti det är som driver detta? Kan det kanske vara aprilpartiet??? Men jag håller tummarna i vilket fall som helst!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Vilket enormt BRA förslag - hoppas någon nappar och genomför det !!!
  I den bästa av världar skulle det absolut kunna genomföras. Tänk vilken bra medicin mot all stress i samhället och psykisk ohälsa.
  Ha det så gott och även om det nu är aprilpartiet som ligger bakom håller jag både tummar och tår !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Så synd att du skrev om detta just idag när det är första April... Det hade annars varit ett mycket trevligt initiativ som jag hade tagit emot med öppna armar :)
  Önskar dig en fin helg å de är inget April skämt ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, det vore ju lysande! Vilket önsketänkande, men tror nog att den proppen har fölorat sin aktualitet redan i morgon. Här lanserade radio Kronoberg ledighet för vård av hund.
  Ha det så gott och hoppas det blir mycket trädgårdstid ändå!
  Kramen
  /Anette

  SvaraRadera
 5. VAT borde vara obligatoriskt, hihi!
  En riktigt skön helg önskar jag dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. VAT borde vara obligatoriskt, hihi!
  En riktigt skön helg önskar jag dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hello!!
  I am grateful to always nice blog message.
  "Welcome to Okayama in Okayama Prefecture of Japan from April 1 to June 30, the Land of Sunshine!
  Enjoy a side of Japan crafted specially for you. "It has been held.
  Please come by all means to play.
  Thank you so much.
  https://ryoma2sakamoto.wordpress.com

  SvaraRadera
 8. Mmm... jag hade behövt 10 såna dagar nu. För efter torsdagens helt ljuvliga dag därute så inte ville jag åka iväg på tjänsteresa och vara borta över 3 helger. Så var finns rörelsen, var skriver jag på ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera