Jag älskar ju snittblommor och gör mycket buketter framförallt under sommarhalvåret då jag har min egen lilla "blomsterbutik" i trädgården. Därför var det extra kul att Anna faktiskt hade en del riktiga matnyttiga tips om blomsterhantering som jag inte hade hört eller läst förut. T ex fick vi lära oss att man på många blomsorter (ranunkel, anemon, syren mm) ska plocka bort så gott som alla blad och sidoknoppar från blommorna, inte bara det som riskerar att hamna i vattnet. Anledningen är att blomman har svårt att försörja mer än själva huvudblomman genom stjälken.
Ateljén är full av installationer och vackra saker, och min absoluta favorit blev det blommande päronträdet i julgransfoten (!). Jag vet inte om Anna och hennes medarbetare hade förväntat sig att det från början kala trädet faktiskt skulle grönska och blomma, men det dricker tydligen törstigt från julgransfoten och har nu som ni ser både blad och blommor!
Ljuvlig bukett och ny kunskap. Visst har jag haft nickande ranunkler många gånger. Kan ju nämna att jag gör samma sak med solrosor som också bara orkar blomma om det är en enda huvudblomma.
SvaraRaderaKram, Carina
Aha, tack för att du förmedlade det tipset. Vilken trevlig butik ni besökte. :)
SvaraRaderaKram Kristina
Tack för tipset!ni verkar har haft en trevlig stund. Härligt :)
SvaraRaderaTack för tipset!ni verkar har haft en trevlig stund. Härligt :)
SvaraRaderaVad underbart att gå på något så inspirerande!!! Allt gott Mari
SvaraRadera