onsdag 6 april 2016

Redo för rosor

Jag vet inte om jag nånsin har väntat tills björkarna fått musöron innan jag har gått igång på rosorna, och detta år var inget undantag. Jag skyller på att jag inte har några björkar i min omedelbara närhet och att jag faktiskt därför inte vet när den magiska tidpunkten infaller...:-) Nu är i alla fall alla rosor ansade och jag håller tummarna för att kylan är över för denna säsong.

Constance Spry på bilden nedan har bara fått en lätt putsning nu eftersom jag band in många av grenarna redan i höstas. Det känns som om den har en bra form, och jag håller tummarna för att den kommer att bli alldeles ÖVERSÅLLAD med blommor framåt sommaren!

Naken men knopprik
Runt midsommar i fjol

7 kommentarer:

 1. Det ser lovande ut!!! Otroligt vacker Constance Spry du har. Vi hoppas på ett underbart rosår i år. Men jag ser att mycket har fryst hos mig. Men jag har inte kommit så långt som till rosorna ännu även om dom så riktigt säger att man inte alls behöver vänta till musöronen!

  SvaraRadera
 2. Ja, den har verkligen en bra form! Jag har inte beskurit ännu men har funderat på att göra det i helgen trots att musöronen inte är här :)

  Jag blir så glad varje dag när jag kommer hem ifrån jobbet och ser framgångarna i trädgården! Härliga tid...

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Vad fin den är. Jag är lite nybörjare på rosor och förstått att de vill ha bra jord för att vara friska. Vilken typ av jord har du till dina rosor och hur tar du hand om dem för att de ska bara friska? 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna! Jag har lerjord i trädgården, och jag brukar lägga på en rejäl dos hästgödsel varje vår, men annars är jorden som den är. När jag planterar rosor så brukar jag dock blanda i lite vanlig planteringsjord (jag behöver inte använda särskild rosjord eftersom min egen jord redan är lerhaltig) och kanske kompost om jag har. Övrig skötsel begränsas i princip till beskärning på våren och "dead-heading" av visset på de återblommande sorterna. Jag har slutat bespruta sedan några år tillbaka och har nog haft tur - lite rosrost på vissa, men inget allvarligt.

   Radera
 4. Vilken sommarbild! :) Underbar! Jag väntar heller inte på musöron utan gör beskärning allt eftersom i vårrensningen när den värsta kylan är förbi. Väldigt snyggt torn du har till CS-rosen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Verkligen tacksamt, men fin nu också med sitt vackra torn.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Själv väntar jag alltid på björkens musöron. Men för mig är det lätt, eftersom jag har massor av björkar på tomten.

  Vilken fantastisk blomning på Constance Spry!

  Kram, Karin

  SvaraRadera