söndag 26 februari 2017

Fritt fram för vårlängtan!

Jag brukar ha sportlovet (vecka 8 i Skåne) som någon form av gräns för när det är meningsfullt att på allvar hoppas på vår, och nu är vi där! I år löste det sig dessutom så finurligt att det så kallade bakslaget (observera singularformen :-) slog till medan vi var på skidsemester och när vi kom hem i går kväll var det plusgrader och regn igen.

Här hade vintergäcken och snödropparna varit uppe ett bra tag innan vi åkte iväg, men under dagens inspektionsrunda upptäckte jag också att snöklockorna som jag i fjol fick knycka av en väninna har tagit sig fint och verkar dessutom redan hunnit föröka sig. Nu hoppas jag att de fortsätter på samma spår så att varje lök snart blir en egen rugge!


5 kommentarer:

 1. Grattis till snöklockorna! Det är vid den här tiden på året jag önskar mig 20 mil längre söderut även om det börjat blomma här också nu. Bakslag räknar jag tyvärr med hela mars. Tack för rosinfon!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Snöklockorna är underbara - så grattis till lökarna. De brukar dela sig rätt fort och sen kan du ju strössla ut fröna ur frökapslarna. Det brukar alltid bli några stycken.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Det er alltid kjekt når det man planter trives og formerer seg! Vi har vinterferie denne uken, så nå håper jeg på godt hsgevær. Her blomstrer både krokus og våriris, så våren er godt på vei! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 4. Älskar snöklockor men de har inte kommit så långt här än, men snart.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Så fina snöklockor, hoppas verkligen de sprider sig med tiden. :)
  Håller med dig om att det är efter sportlovet som det är full fart frsmpt för vårlängtan.
  Kram Kristina

  SvaraRadera