fredag 3 februari 2017

Blommig Fredag - om jag fick börja om från början...

Ryyyys, inte skulle jag vilja börja om från början igen, när trädgården (och huset!) såg ut så här:


Höggravida jag med mäklarpapperna i handen funderar över vad vi ger oss in på...:-)
Skämt åsido så finns det såklart ett och annat jag hade gjort annorlunda med facit i hand, men faktiskt inte särskilt mycket. Jag har arbetat med trädgården mer eller mindre sedan vi flyttade in 2005, men har fortfarande hur mycket "förändringspotential" som helst kvar. Men med tanke på att jag inte ens nu vet riktigt vart nästa trädgårdsförändring ska leda, så hade det inte hjälpt så mycket att få börja om igen. Någon rabatt här och där hade nog blivit större, men det kommer jag ändå att råda bot på efter vår förestående utbyggnad!

Jag gillar tanken på att vår trädgård har utvecklats ganska mycket efter befintliga förutsättningar, det vill säga att rabatter och liknande ligger på ganska förutsägbara ställen. Såklart leker jag ibland med tanken på att låta någon helt rita om trädgården, men då skulle den ju samtidigt inte riktigt vara min, och själv har jag inte riktigt kreativiteten att skapa något "helt annat". Men det är trots allt ganska skönt att kunna glädjas åt de små och stegvisa förändringarna. Man ska ju sköta det befintliga också!Fler tillbakablickar och framåtspaningar hittar du hos Bland rosor och bladlöss på länken:13 kommentarer:

 1. Så skönt det lät! Och visst kan ritade trädgårdar vara vackra. Men allt som oftast så blir de ganska likartade för de flesta designers väljer samma växter. Jag tror på personlig utveckling och att både projekten och ändringarna behövs. Ser ut som ett riktigt lyft gjorts i trädgården av er.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Om någon annan ritar trädgården kan den förstås bli väldigt fin men kanske inte personlig och det tycker jag en trädgård skall vara, personlig. Då kan man fundera över vad den säger om ägaren när man besöker olika trädgårdar, det är kul. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Supert med før- og etterbilde!
  Vi har holdt på omtrent like lenge, og ja - det ville sikkert blitt fint og flott med profesjonell hjelp, men ikke min kjære uperfekte hage....
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det är viktigt att skapelsen är min egen även om ett proffs hade gjort på ett annat sätt. Gillar den kreativa delen, lite mer än att bara ta hand om.
  Tycker du har det jättefint och sista bilden är underbar, så stilrent.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Oh, den där första bilden säger allt. Förväntan, lätt skräck och så ett hus och en trädgård i behov av en stor dos TLC. Tänk så mycket ni har gjort sedan dess, underbart att se! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen mig i det du skriver, att rabatterna ligger på förutsägbara ställen och det lockande att låta en proffs komma med för förbättringsförslag. Men nej. Resan var ju hela grejen, är hela grejen. Och den är härlig. Som utbyggnaden. Den är säkerligen så genomtänkt den kan bli här och nu eller hur?
  Ha en bra helg
  Marta

  SvaraRadera
 7. Vilket fantastiskt hus!! Jag har ju sett flera bilder på din trädgård och jag tycker att den verkar helt underbar, romantisk och passar precis till ditt fina hus! Trevlig helg! Kram /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Det ser alldeles, alldeles underbart ut...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk bild med allium i förgrunden och bakgrunden! Den bänken skulle jag gärna sitta på nu, men i årstiden på bilden.. ;)
  /Kitty

  SvaraRadera
 10. For en fantastisk plass dere har skapt. Artig å tenke tilbake til den dagen dere ga dere ut på det. Godt at livet er sånn at vi tar noen sjanser. De lysende skyballene av Allium var bare helt nydelig.
  Hilsen jannicke

  SvaraRadera
 11. Jättefin trädgård du har. SÅ snyggt med alliumen i förgrunden.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Tänk så mycket ni gjort med huset o trädgården!!! Så fint det blivit!
  Ja, och visst kan man bjuda in någon som ritar trädgården, men är det då ens egen? Det beror ju på vad man vill och vad man njuter av. En del av dig.
  Nu måste jag skaffa vita allium... ;o)
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 13. Så fint ni har fått det! Håller med. Det är arbetet, erfarenheterna, misslyckanden och underbara fullträffar som är hela resan. Det gör din trädgård till just din och min till min.
  //Helene

  SvaraRadera