onsdag 15 juni 2016

Sist men inte minst!

Alliumens blomningstid ligger perfekt mellan tulpanernas och de sommarblommande perennernas, och skapar lite färgklickar i en period då det annars kan vara lite väl "grönt" hemma hos mig. 

De flesta av alliumbollarna har nu gått över till fröställningar, men den sena långblommaren 'Globemaster' är som finast nu och håller nog några veckor till. Varje år förundras jag över hur gigantiska bollarna blir - större än alla andra allium förutom stäpplök. Men det gäller att plantera några nya varje år för när de blommar om blir de inte alls lika stora.



En annan sen allium är 'Ambassador' som fortfarande blommar men som har börjat "mjukna i konturerna" från den väldigt kompakta formen (sista bilden som är från förra året) till en lite ojämn och mjukare boll.





2 kommentarer:

  1. For noen fantastiske blomster, jeg er nesten litt målløs! Jeg plantet mine første alliumløker litt sent i år, og de har bare så vidt kommet opp, så jeg håper de vil blomstre! Det skal i alle fall settes flere av dem, sånne baller vil jeg også ha i hagen! hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera
  2. Det är ju så härligt med allium i alla storlekar och höjder! Känner att jag behöver många, många fler.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera