fredag 10 juni 2016

Pionvallmo Purple peony

I år har jag inte sått en enda pionvallmo, men som notoriska fröproducenter så har de dykt upp lite överallt i alla fall, som påminnelser från tidigare år. Jag är barnsligt förtjust i de förgängliga blommorna och har därför inte riktigt mage att rensa bort alla, och har bara ytterst översiktligt gallrat lite där de stod som tätast.

Mitt i min soligaste rabatt hittade jag i går ett helt gäng avkommor till 'Purple Peony' som slagit ut samtidigt. Normalt är denna sort heldubbel med form som en pion ungefär (kan ju ha något samband med namnet...) men hos mig blir självsådderna ofta enkla i stället. Minst lika vackert, för då kan man se den coola insidan som så småningom ska bli frökapsel!3 kommentarer:

 1. Men vad fin! Ser verkligen ut som en bakelse.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så flotte!jeg fikk noen frø som også ble enkle, til tross for at bildet viste fylte. I år har det kommet op mengder av nye planter, jeg gleder meg til å se dem utsprunget! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Så vacker! Jag älskar Vallmo och jag försöker få tag i nya sorter var år. Här har de ännu inte börjat blomma men jag ser sååå fram emot det :)
  Önskar dig en fortsatt skön helg

  SvaraRadera