torsdag 4 maj 2017

Det är NU man får igen...

...för alla de där timmarna på knä i höstas när man tryckte ner lök på lök i leriga rabatter och tunga krukor. Men allt slit är glömt när solen tittar fram och tulpanerna slår ut, den ena vackrare än den andra. Många nya favoriter i år (och såklart några som hamnar på historiens skräphög...), det kommer inte att bli lätt att sålla i höst...

Av nykomlingarna är nog 'La Belle Epoque' favoriten. Den har skiftat från gammelrosa (se förra inlägget) till den obestämbara beigegulrosa som den har nu, i en mycket "vintagey" kulör.


Även 'Claudia' får komma tillbaka, här samplanterad med 'Mount Tacoma'.


Tulpanen 'Light and Dreamy' dök upp som en överraskning, jag minns inte att jag satte den trots att den fanns på önskelistan redan i fjol. Underbara mörka stjälkar...:-)


Minneslucka har jag även vad gäller tulpanen 'Ollioules', som jag möjligen satte fler av i höstas - eller så har de bara varit ovanligt bra på att komma tillbaka. Av någon anledning hittar jag inte mina beställningsmail så jag kan inte kontrollera :-(


Det tog ett tag för tulpanerna att slå ut, men nu är värmen och solen här så det gäller att njuta...

5 kommentarer:

 1. Ååå, så tjusigt, blommigt och grönt. Till och med skott på buxbomen bakom tulpanerna. Får de stå kvar till nästa år när de blommat över eller betraktar du den som engångs?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har hittills aldrig grävt upp lökar ur rabatterna men i år kanske jag gör det med vissa som hamnade lite tokigt. Kruklökarna hamnar oftast ute i vår vilda del, jag bara gräver ett hål och stoppar ner hela klumpen på vinst och förlust och ofta kommer de igen, några i alla fall.
   Kram Elin

   Radera
 2. Såååå vackert!! Claudia är ny här i år och den gillar jag skarpt. Jag är gärna med på beställning från samma ställe igen, lökarna var ganska små men de har kommit jättebra.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Light and Dreamy var väldigt vacker, och vilken färgexplosion du har nu.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Så många fina sorter. Jag försökte mig på 'La Belle Epoque', men fick något annat. Kommer definitivt köpa på mig fler och förhoppningsvis rätt sort till hösten. Den är såååå snygg. Claudia är också otroligt vacker. Den vill jag minsann också ha.

  Ha en underbar tripp till Chelsea och tänk på mig. Nästa år ska jag banne mig dit igen:)

  Kram
  Maria

  SvaraRadera