tisdag 7 juni 2016

Mitt i piontiden

Nu frossar jag i pioner så mycket jag kan, och tar till och med buketter till jobbet för att kunna njuta fullt ut (lite jobbigt med alla myrorna på skrivbordet bara...). 

Mitt största pionbestånd är också det tidigaste och eftersom det står i full sol så går härligheten ganska snabbt. Bra tajmat med tredagarshelg med strålande väder just när pionpeaken inträffade, med andra ord :-)

Detta är en pion som fanns i trädgården när jag flyttade in, men som är flyttad och har växt till sig ganska mycket. Doftar underbart och blommar rikligt men saknar namn!


Även denna vita pion är en befintlig planta som är flyttad, men här är jag ganska säker på att det är en 'Festiva Maxima'. I år är den större än någonsin :-)
6 kommentarer:

 1. Kunne det mon være en 'Sarah Bernard', den lyserøde pæon?
  Happy Peony Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig gräddbakelser! Håller med Jytte, det är nog Sarah Bernard.
  Allt gott! Milla

  SvaraRadera
 3. Ljuvlig gräddbakelser! Håller med Jytte, det är nog Sarah Bernard.
  Allt gott! Milla

  SvaraRadera
 4. Så roligt att träffa dig igår. Det var verkligen en fin trädgård vi såg.

  Men så mycket underbart som blommar hos dig. ljuvliga rosor, pioner och digitalis. För att inte tala om alla allium. Underbart vackert! Till hösten ska jag sätta massor av både vita och lila allium. Tidigare har jag inte haft något bra ställe tyckte jag, men nu har det plötsligt dykt upp flera bra ställen.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 5. Älskar pioner och håller med om båda namngissningarna då jag har de två själv. Visserligen finns det många pioner, men i och med att det är en gammal planta så... Förra året köpte jag några nya sorter och en av dem har slagit ut nu. Som julafton att gå och vänta på att få se blommorna på riktigt. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera