söndag 12 juni 2016

Den vita rabatten

Numera har jag faktiskt två vita rabatter, men eftersom denna var först så får den behålla namnet :-) I ärlighetens namn har det smugit sig in några lila toner också, någon lökväxt som jag glömt namnet på, hostans blommor (om de får stå kvar...) och så det senaste nytillskottet; en mörkbladig fläder vars rosa blomställningar snart slår ut.

De vita pionerna är delade och flyttade från annan plats och har blommat mer än någonsin i år. Tack vare sin skuggiga placering håller de också väldigt länge, trots värmen. Bakom pionerna står vita höstflox som förhoppningsvis blommar först mot slutet av semestern eftersom jag utsatt dem för "the Chelsea Chop"!


Häcken bakom är bredbladig liguster som fanns när vi flyttade in, och som vi fått i hjälpligt skick igen (den är inte så här tät överallt, tyvärr). "Trädet" är en död trädstam som vi låtit överväxa med murgröna. Tyvärr är trädet lite murket så en vacker dag kommer det nog att ligga rakt över pionerna - man får hålla tummarna att det blir en annan årstid...

5 kommentarer:

 1. Fylligt och frodigt. Jag gillar färgtema för det är mycket enklare att få ihop det då. Soffan matchar ju också. Får du ha hostorna i fred för sniglarna?
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helene! Peppar, peppar så har jag inte sett många sniglar alls i år, men jag har också varit ganska flitig med att lägga ut Ferramol. Hostorna har aldrig varit så fina, jag håller tummarna för att det inte ska komma en snigelinvasion efter regnet som är utlovat nästa vecka här i Malmö!
   Kram Elin

   Radera
 2. Hosotrna är en vacker kantväxt! Snyggt med de stora vita Allium- och Pionblommorna och det mörka bladverket i bakgrunden.
  /Kitty

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen tummarna för att trädet den dag det ger upp gör det i en höststorm och inte när rabatten blommar som vackrast. Visst är pionerna alldeles underbara i år? Förra året blommade de över så snabbt.
  Så de lovar regn nu? Får nog kolla prognosen där jag bor.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Underbar samplantering! Och vilka härliga ruggar av pioner du har. Jag har också plockat in för att njuta mer och längre.

  Kram, Carina

  SvaraRadera