måndag 13 juni 2016

Guldet är hemma!

Kanske kan vi utropa detta om några veckor igen när fotbolls-EM är slut, men nu var det min rosenbåge inklädd med 'Alchymist' som jag menade :-) 


I år har de två plantorna nått varandra och förbi på toppen av bågen, och de guldskimrande rosorna är nu i full blom. 

Allra mest blommar det på toppen av bågen, som ett levande bevis på det klassiska brittiska rosentipset att man ska böja ner rosengrenar så vågrätt som möjligt, eftersom rosen då sätter fler knoppar. Det syns väldigt tydligt på bilden nedan (som är tagen innan rosorna hade slagit ut) hur varje "öga" har blivit en egen gren med knoppar högst upp.4 kommentarer:

 1. Så vackert med en rosbåge. Maken blev lite inspirerad på resan i höstas till allt-y-bela och har bundit ihop vår alchymist, den blommar som en tokig...

  SvaraRadera
 2. Jättefint.

  (Sätter inte rosor själv, för jag gillar inte saker med hullingar, men jag försöker få clematis till att göra detsamma... och på lång sikt även liguster fram till ytterdörren.)

  SvaraRadera
 3. Så utrolig vakkert! Jeg har store ønsker om en rosebue, men har ennå ikke klart å planlegge et mijø rundt denne. Det kommer nok med tiden, i mellomtiden får jeg nyte din! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera