fredag 3 april 2015

Think zink

I går gjorde jag något som jag väntat i mer än 20 år på, nämligen att fixa insatser till en av mina gamla zinklådor. Jag har två likadana som jag fick tag på någon gång i början av 90-talet då de var lika populära som jag tror att de är idag. Sedan har de hängt med som lite allmänna förvaringskärl utan att jag någon gång har planterat på riktigt i dem. Jag har gjort några halvhjärtade försök att hitta rektangulära plastkrukor, men de jag hittat har alltid varit för höga.

MEN, igår kom jag av någon outgrundlig anledning plötsligt till skott och kapade helt enkelt två kvadratiska plastkrukor med sisådär fem centimeter på höjden, och plötsligt passade de helt perfekt in som innerkrukor. I med lite minipenséer och nu är det bara att vänta på att ett vitt blomsterhav ska välla sådär lite snyggt över kanterna...:-)

Klipp, klipp, klipp
 
Hur enkelt som helst - VARFÖR har jag inte gjort detta tidigare?
 
Färdigt!

Dagens fråga - vad har dessa lådor varit till för ursprungligen? Jag vet att det är något industriellt, men har glömt exakt vad...

7 kommentarer:

 1. Ibland får man en snilleblixt och saker blir bara så "självklara" I detta fall... Självklart!
  Varför har du inte tänkt på det tidigare?? ;)

  Ha en skön fortsatt påsk!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Bra idé, den kopierar jag! Har nämligen likadana som jag fyller med plast. Jag har fått för mig att de använts i det militära på nåt vis. En av mina har siffror på sig...
  Glad Påsk!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Eftersom mannen är i verkstadsbranchen vet jag att dessa använt inom industrin att förvara tillverkade metalldelar i. Att de tex har stått bredvid en maskin som gängat och när biten var färdig hamnade den i lådan för att sen flyttas till nästa moment. Tänk så tungt att hantera! Nu går sånt här automatiskt och vagnarna är på hjul eller med travers i taket.
  Bra idé med plastspannarna! Själv klär jag mina med säckväv och svart plast.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Vackert med de små penséerna däri!
  Ibland behöver saker och ting "väntetid"... O så plötsligt: ACTION!
  Fortsatt glad påsk
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Ibland måste saker 'mogna till' och sen blir det plötsligt av. Snyggt blev det hur som helst!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Håller med Katarina, de häftigaste idéerna kommer i helt oväntade ögonblick.
  Det här blev strålande! Snyggt som bara den!
  Kram
  Marta

  SvaraRadera