tisdag 26 november 2013

Nävor say nävor...

(Ursäkta den dåliga ordvitsen, kunde inte hålla mig...)

När jag kom hem från jobbet häromdagen så hittade jag det här på uppfarten:


Fem fulla kassar med plantor av olika sorters näva! Det var en present från Ulla Hårde, som bor här i närheten och som har en fantastisk trädgård full av rosor och nävor. Ulla har också skrivit en riktigt inspirerande bok om nävor, så när jag nu fick just dessa från hennes trädgård med varma rekommendationer så tvekar jag såklart inte en sekund över att de är de bästa!

Godispåsar för trädgårdsnörden

Sorterna är: Geranium endressii (spansknäva), Geranium 'Rosenlicht' (oxonianum), Geranium macrorrhizum (flocknäva) och Geranium 'Tiny Monster'.


Spansknävan hade till och med några blommor kvar

Med tanke på ljusförhållandena så här års efter arbetstid så fick de stå och vänta till helgen, men då kom de i marken allihop. Jag håller tummar och tår för att de tar sig allesammans!


Nybäddad Flocknäva

5 kommentarer:

 1. Vilken fin present. Tänk vad snyggt det kommer att bli till sommaren! Jag gillar nävor mycket, så blomvilliga och tåliga (förutom det år några gröna larver kalät en sorts näva...).
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Vilken överraskning! Bra med trädgårdsintresserade grannar.
  Nu har jag äntligen fått länke att funka.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Glömde säga...
  Hoppas de tar sig bra och växer dig upp över öronen.
  Hörs
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig gåva att komma hem till! Nävorna är tacksamma blommor som klär jorden så fint. Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Åh en present av självaste Ulle Hårde hon är något av en trädgårdsikon för mig. Jag har alla hennes böcker. Hennes trädgård är ju helt underbar. Lyckliga du som har sådana trädgårdsvänner!!! Allt gott Mari

  SvaraRadera