tisdag 11 april 2017

Den stora flytten

Nu har jag inlett Operation Tömma Rabatten inför att grävskoporna för tillbyggnaden kommer. Visserligen har vi liksom inte riktigt kontrakterat några grävskopor än och vet inte när det kommer att ske, men bäst att vara förberedd resonerar jag och TÄNK om jag inte skulle hinna flytta den sista självsådda stjärnflockan... :-)

Först ut att flyttas blev några av de växter som jag är mest rädd om; silverpäronet och två stora pioner. Nu är ju april kanske inte högsäsong för pionflytt, men trots en del svinn i form av avbrutna rotbitar så pekar stjälkarna i alla fall fortfarande uppåt så här två dagar efter flytt till nya ställen. Vågar man hoppas på att de till och med kommer att blomma i år...??

På väg att grävas upp

Efter flytt - två dagar senare
Tyvärr gapar ju inte övriga rabatter direkt tomma, så jag har ingen aning om vad jag ska göra med alla plantor som ännu inte är flyttade. Jag funderar på att helt enkelt ställa några pallkragar på gräsmattan (som ändå kommer att bli förstörd) och plantera hela härligheten där tillfälligt. Men som sagt, jag borde nog vänta tills jag vet när förödelsen ska ske först... 

2 kommentarer:

  1. Det er godt du allerede har sikret flyttingen av de viktigste plantene, peonen ser jo helt flott ut! Å flytte resten i pallekarmer høres lurt ut, da kan du tenke nytt omkring tilbygget. Ha en fin påske! Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera
  2. Ja det innebär ju en väldig karusell att flytta allt. Pallkrage var väl en bra idé och att inte ha allt kvar när det blir skarpt läge är ju också väldigt bra. Så kul att tillbyggnaden nu är på gång.
    //Helene

    SvaraRadera