onsdag 12 april 2017

Seg vår

I år har jag upplevt det lite som om min trädgård ligger i en alldeles egen klimatzon, där det varit kallare än på de flesta andra ställen. Vi har haft frost på morgnarna tills alldeles nyligen och alla växter känns sega med att komma igång. Det har dock växt på enligt principen sakta men säkert och nu börjar det äntligen bli lite mer rejäla klickar grönt i rabatterna. 


Rabarbern är uppe, men ser ut som någon form av bonsai-rabarber så det kommer nog att dröja till första pajen...


Tulpanerna i krukor har kommit upp så gott som allihop och nu går jag och väntar på att de ska slå ut allesammans. Än så länge är det bara narcissen Johann Strauss som blommar i sin kruka.Och rosen Gertrude Jekyll som jag skar ner till fotknölarna i höstas har massor av fina skott, så jag hoppas att den tar sig fint.


Tyvärr ska påskvädret bli sisådär här i Skåne, så vi får se hur mycket tid i trädgården det blir i helgen - men suget finns och det är härligt!


5 kommentarer:

 1. Tycker det har kommit väldigt långt hos dig. Men det har varit en jämn och kylig vår, åtminstone här runt Göteborg så det har gått långsamt.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Det blir nok fantastisk når alle krukketulipanene dine springer ut! Her har det ennå ikke vært over 13 grader, og hele neste uke melder de fem-seks grader, så det går langsomt i veksten. Men frost har vi heldigvis ikke, bare massevis av regn... Ha en fin påske! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Håller med, även om frosten har hållit sig borta här. Det är segt i år eftersom värmen dröjer. Men tänk vilket tulpanhav du har att se fram emot! :)
  Hoppas vi får lite trädgårdstid under helgen.
  Glad påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Långsam vår, längre njutning! Och det har faktskt kommit betydligt längre hos dig än här. Vilken tulpanfägring du kommer att få och narcisserna så fina zinkkärlet. Jag tycker det är svårt att hinna med även om det går långsammare än i fjol. Trädgården är långt ifrån färdigstädad och jag har bara varit i vitsippsskogen en enda gång. Frösådder väntar och potatis som ska i jorden.
  Önskar dig en Glad Påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Vilka maffiga krukor med tulpaner - kommer att bli häftigt när de slår ut !
  I Skåne har växtligheten kommer bra mycket längre än hos oss i Örebro som i dag har snöoväder och 1 dm snö.
  Ha det så gott och en härlig påskhelg !
  Kram/Isa

  SvaraRadera