onsdag 29 mars 2017

Årets penséer!


Vårens favoritplantering är utan tvekan penséerna, och laguppställningen utökas lite för varje år... Ibland håller plantorna långt in på sommaren och blommar till och med om igen om de klipps ner rejält på sommaren, så en mer prisvärd växt får man leta efter.

I väntan på att mina frösådda penséplantor från förra årets penséfavorit ska slå ut och bekänna färg gick jag för några veckor sedan på jakt efter de åtråvärda "volangpenséerna" som inte är så lätta att hitta. I den fjärde blomsteraffären fick jag napp och fick med mig de tre sista mörkvioletta exemplaren. Någon dag senare var jag på Bilka i Danmark och trillade då över en halvkrusig look-alike till styvmorsviolen för inga pengar alls. Nu står de båda sorterna rymligt planterade i stora krukor och växer till sig inför våren. Återstår att se om de frösådda får samma utseende som förra året - mycket spännande! (Rapport utlovas)
4 kommentarer:

 1. Såå charmiga de är de krusiga pensee´rna , hoppas man småningom
  kan hitta sådana här också! Skön onsdag!

  SvaraRadera
 2. Älskar färgskalan och Volangpenséer. Passande namn som jag inte hört innan. När de kom för ett antal år sen kallades de Rokoko. De lär vara mer svårodlade och ge ojämna plantor (de är alltså inte fröäkta), därför besvärligare för odlarna att ha att göra med och därmed svårare att få tag i. Brukar kosta lite mer också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Mycket snygga! Är mycket förtjust i dessa, lite glamorösa, krusiga varianter. På Flyinge kallas de Rokokopenséer.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera