tisdag 28 mars 2017

Gödslat och klart!


Årets tyngsta trädgårdssyssla är nu avklarad - hästgödsel hämtat och utlagt i rabatter och odlingslådor. I år blev det bara ett släp, dels eftersom jag givetvis struntade i de rabatter som kommer att förstöras när vi bygger ut men också för att jag helt enkelt kände att jag inte orkade mer... 

Det var lite mer halm i gödslet än vanligt (mindre bränt), men det gick ganska bra att lägga ut ändå. Det är aldrig tal om att "strössla" ut något, utan mer att fördela klumpar och trycka ut så gott det går... Helt säkert mördar jag ett antal trevare på väg upp, men det är värt risken. Det som faktiskt kommer upp blir desto finare!

Fina blir däremot inte händerna efter en dags humushantering...


2 kommentarer:

 1. Lite avis! Jag tänker varje år att jag ska orka fixa något släp kogödsel men det blir liksom aldrig. Tycker du att hästgödsel är bättre än kogödsel?

  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda riktiga kogödsel jag har provat är de torkade komockor som jag plockar på ängen utanför sommarhuset och blandar i de få rabatterna där, och jag vet inte hur komposterad den är... "Kogödsel" på påse är ju mest torv, så det går ju inte att jämföra med hästgödslet jag hämtar, men annars sägs det att hästgödsel är lite svagare än kogödsel och därmed svårare att överdosera.
   En annan sak som jag gärna skulle vilja prova är grönkompost som man kan köpa på en av kommunens återvinningsstationer. Men det är relativt dyrt och har bara öppet på typiskt mina arbetstider, så det har inte blivit av. Än.
   Kram Elin

   Radera