fredag 22 augusti 2014

Träd i förändring

När vi flyttade in för snart tio år sedan var trädgårdens blickfång det magnifika körsbärsträdet mitt på gräsmattan. Det var för högt för att man någonsin skulle kunna plocka några körsbär, men gav underbar blomning på våren, och karaktär till trädgården året runt.

Nyinflyttade år 2005
Första våren höll vi doplunch för vår mellanson i trädets skugga vilket fortfarande är vårt finaste minne av detta träd. Det har också härbärgerat både gungor och hängmattor som både barn och vuxna använt.

För några år sedan tvingades vi tyvärr konstatera att trädet hade dött efter två säsonger utan bladverk. Trädet var så högt att det riskerade att träffa huset om det föll, men istället för att ta ner det helt lät vi en arborist skära ner det så att det mesta av stammen var kvar. Redan då hade vi börjat släppa upp murgröna på stammen och idag är trädet nästan helt täckt. Murgrönan har idag också börjat växa mellan stumparna i "kronan", och det ser ut som om det så småningom kommer att bli en ny grön krona däruppe. Vi håller nu tummarna för att vi ska få ha kvar körsbärsträdet i denna nya skepnad under många år till!

Nio år senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar