torsdag 9 juli 2015

Ta med sin trädgård...

Varje år lämnar jag trädgården just när den är som finast, för att tillbringa semestern på Bjäre, i nordvästra Skåne. I år var det extra tufft att åka bort, eftersom en hel del inte ens slagit ut i kylan och jag kommer att missa vissa höjdpunkter. Min trädgård är planerad så att det inte ska vara så mycket i blom just under juli, men vädret kan man ju inte styra över...

För att kunna njuta lite längre av sådant som ändå kommer att vara visset nästa gång jag kommer hem fyller jag bilen med snittisar från rabatterna. Tack vare en mycket kall jordkällare i sommarhuset kan jag faktiskt göra buketter i över en vecka. Och så kan jag ju åka hem då och då och titta till trädgården och plocka med mig nytt!


För den som undrar över prioriteringen av bagageplats kan jag berätta att vi åker upp och ner många gånger innan den "riktiga" semestern börjar, så det mesta av alla prylar en semester kräver är redan på plats i stugan :-)

4 kommentarer:

 1. Ler då jag läser och ser bilden! Du är allt lite galen du!!! Ja, och ta det som en komplimang... =o))
  Vackra buketter i vardande, det ser jag ju. (Tog själv in daggkåpa igår, så tacksam i vas.)
  Njut nu Bjäre, så vackra trakter!!!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Å, vilken rikedom! Måste bli alldeles fantastiska buketter. Jag kanske skulle kunna tänka mig att klippa av en pion, alltså inte en hel buske utan en stjälk om det verkligen knep. Allt i hinkarna passar så bra ihop, men pionerna till höger allra vackrast ändå.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Åhh vilka vackra buketter du kan göra av dina fantastiska blommor och så smart att klippa av och ta med när du har ett kylrum att förvara dom i. Håller med Anette - pionen längst till höger är jättevacker !
  Ha det så gott i sommarstugan !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Vad mer behöver man när man har massa blomster! Helt rätt prioritering:-)
  Har också klippt av det mesta av blomningen idag, men av andra orsaker. Det har regnat och blåst så vansinnigt att allt låg slickat längst marken. Just nu känns trädgården inte alls kul:-(

  SvaraRadera