lördag 14 mars 2015

Vackra ägg från glada höns

I helgen som gick fick jag den finaste "gåbortspresent" man kan tänka sig - hemvärpta ägg från vännerna med hönor och vaktlar. De bor precis som vi mitt i ett centralt villakvarter men det går hur bra som helst att ha hönor ändå. Tanken snuddar vid det för min del ibland också, men eftersom jag inte är utrustad med någon sorts majoritetspost i Familjen Trädgårdstid AB, så får jag låta det stanna vid tankar.

Men titta vilka vackra pastellfärger på frukostäggen - gula, rosa och turkosa!


7 kommentarer:

 1. Åh, så vackra ägg!
  Rena konstverken, som säkert smakar fantastiskt.
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Härlig syn! Brukar få vaktelägg av svägerskan och de töms och används som dekoration. Använder förstås innehållet. Blir lika glad varje gång vi får en ask.

  Nu har jag läst reportaget om ditt växthus och njutit ordentligt av bilderna. Vilket paradis du skapat! Otorligt fint på alla sätt. Eftersom jag själv är i planeringstagen funderar jag förstås extra noga över vissa detaljer. Det ser tex ut som om du har luftspalt under taket. Räcker det inte med två dörröppningar för vädringen? Väldigt praktiskt och snyggt med tröskellöst fast det kommer tyvärr inte att funka här. Sen undrar jag hur du klarar alla krukorna när ni åker till stugan?

  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette! Luftspalten mellan långsidornas väggar och taket är bara öppen på sommaren, annars sitter det täckbitar där (fast i somras glömde vi ta bort dem). Ska se om jag kan lägga upp några bilder på det. Har man båda dörrarna öppna så spelar det nog mindre roll, men om man skulle glömma öppna någon gång så ger nog luftspalten bra skjuts för luft upp mot takfönstren.
   De flesta av krukorna inne i växthuset har automatisk bevattning kopplade till kranen inne i växthuset. Det finns dock vissa krukor i växthuset och även ALLA krukor utanför växthuset som inte har sådan bevattning och hur de överlever är ett mysterium...:-)
   Kram
   Elin

   Radera
 3. Vackra ägg, undrar vad det är för sorts höns... Har förmånen att kunna köpa från en bonde och förundras alltid över hur olika skalen är på de bruna. Så blir det aldrig med köpeägg.

  Ha en fin vecka! Carina

  SvaraRadera
 4. Vad kul, har inte sett pastellfärgade ägg förut, bara vita och bruna. Vilken trevlig present.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken lycka, tänk att ha egna ägg! Och kunna ge bort! Jag vill också ha höns! Men jag begriper inte hur...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Bästa presenten helt klart! Vill också ha höns...
  Kram Kristina

  SvaraRadera