söndag 8 mars 2015

Årets första trädgårdsmässa

Vår Trädgård-mässan här i Malmö brukar vara först ut på kalendern för trädgårdsevent, men i år kändes det som om den var tidigare än någonsin. Kanske var det därför montrarna med växtförsäljning saknades när jag var där i går, vilket verkligen var synd. Förr om åren har jag kunnat köpa chiliplantor, grönsakspluggar, julrosor, sättlök, m.m., men i år fanns nästan ingenting utöver holländska stånd med knölar och lökar av tveksam kvalitet. Över huvud taget kändes mässan lite "trött" och stånden var snabbt avklarade liksom föredragen som kändes som upprepningar av föregående år. Som tur var fick jag en trevlig lunchfika med Kristina (Kristinas oas), Katarina (en grön sida) och Anette (Rost och rädisor) - det gjorde cykelturen till mässan väl värd besväret!

Här kommer de få bilder jag orkade hala fram mobilen för...4 kommentarer:

 1. Vad tråkigt om det blev en besvikelse, själv skall jag till Stockholm i slutet av mars, och då hoppas jag det finns en hel del av både plantor och lökar att ta med hem, plus en hel del idéer och inspiration till min egen trädgård. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Instämmer, mässans trädgårdsdel var snabbt avklarad och inte så minnesvärd, förutom en stund hos pelargonsällskapet, jodå, det blev några frön till vildpelargoner... Tackar för härlig prat- & fikastund, roligt och inspirerande. Gav mersmak!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag "missade" mässan, men de som var där försöker trösta och tycker som du. Jag har ju också 30 mil att åka, så det hade inte varit kul att komma hem tomhänt. Kristina, Anette, Katarina och dig hade jag dock mer än gärna velat träffa, hoppas det blir tillfälle i framtiden. 2016 kommer det att bli ett större trädgårdsevenemag i Gbg, har jag hört, då "måste" ni komma.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 4. Håller med, behållningen var att träffa er. Det får vi göra om framöver. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera