fredag 6 december 2013

Blommig fredag - Årets höjdpunkt!

Mmmm, härligt tema för årets sista Blommig fredag! Lite "Golden Hits of 2013" liksom:-). Redan nu när jag skriver detta, ser jag fram emot att surfa runt på andra bloggars inlägg och frossa i trädgård.

Constance Spry på rosentornet

För min egen del är det easy-peasy att välja ut årets höjdpunkt, jag har till och med en viss dag som var toppen på trädgårdsåret. Och med helt osannolik tur så råkade den dagen infalla precis det datum då jag skulle ha fotografering av växthuset för en tidningsartikel nästa år.

Den 24 juni 2013 blommade rosorna som bäst, pionernas bollar var fullt utslagna liksom vissa allium och runt dem blomstrade både ettåringar och perenner. Vädret var varmt och skönt och perfekt för fotografering med lite moln då och då som gav lagom ljusförhållanden.

Frodigt runt växthuset


Stora rabatten vid växthuset

Men det bästa av allt var ändå att jag på grund av fotograferingen "tvingades" att tillbringa en stor del av denna underbara dag i trädgården utan att göra det minsta lilla trädgårdsarbete. BARA gå runt och titta och njuta och prata trädgård - och på köpet få "se" min trädgård genom någon annans ögon. Verkligen årets trädgårdshöjdpunkt!

Njutplats framför ros Gertrude Jekyll
 
http://www.blandrosorochbladloss.blogspot.se/2013/12/angest.html

17 kommentarer:

 1. Åh, sådana rosor kan jag bara drömma om här uppe i norra Mälardalen. Måste ha blivit född på helt fel plats för att vara rosnörd.
  Så roligt att du skrev en kommentar hos mig för då hittade jag din fina blogg.
  Ha en bra helg.
  Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Så vackra rosor! Ser fantastiskt ut med alla frodiga växter. Låter kul med artikeln om växthuset i tidningen!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder och härlig höjdpunkt....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Väldigt somrigt. Längtan dit väcks på anblicken av frodigheten. Att se trädgården genom andas ögon är en upplevelse i sig, håller med dig.
  Ha en fortsatt fin adventstid.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Vilka bilder, vilken dag...sååå vackert, verkligen en riktig höjdpunkt! Trevlig helg.
  /Lotta

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar dag du måste haft! Jag hoppas få se mer i den där tidningen så småningom... :)

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att få en sån höjdpunkt på sommaren väntar med spänning på det.Du får tala om när jag ska kolla.
  ha en fin andra Advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Meta!

   Jag kommer säkert att skriva på bloggen när tidningen (Drömhem och trädgård) med "min" artikel väl kommer, jag väntar ju också med spänning:-)
   Kram
   Elin

   Radera
 8. Fantastiska bilder som verkligen är njutbara.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 9. Fantastisk blomstring hos deg! 'Constance Spry' blomstret ikke i det hele tatt hos meg i år. Frøs ned sist vinter...
  Ha en fin 2.advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag blev själv överraskad över hur fantastiskt rosorna blommade hos mig i år! Jag har först de senare åren haft möjlighet att plantera rosor lite mer ordentligt och på soliga platser, och jag hoppas hoppas att år 2013 inte bara var ett tursamt undantag. Jag brukar försöka sätta lite granris kring rosorna framåt senvintern, men jag vet inte om det har någon effekt (och oftast blåser de ändå bort...).
   Hoppas att du får en bättre blomning 2014!
   Kram
   Elin

   Radera
 10. Så fantastiskt vackert du har det! Hittade den här fina bloggen genom Årets höjdpunkt.
  Vilken underbar sommarkänsla dina bilder ger! Rosorna ser så prunkande ut, så jag blir verkligen avundsjuk. De ser så otroligt friska ut. Har också en Constance Spry, som varit jättefin, men som jag visst måste gallra ur för att få den lika fin igen.
  Gertrud Jekyll planterade jag för två år sedan, men den blev totalt nerbetad av rådjur där jag satte den. Flyttade den i somras, men jag inser att den fick en för trång plats, så jag måste fundera ut något annat. Annars är klätterrosor min favoritgrupp bland rosorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märit!
   Tack för snälla ord! Mina rosor har verkligen varit friska och rikblommande i år, jag vet faktiskt inte exakt vad jag har gjort (eller inte gjort) för att det skulle bli så. Jag hoppas bara att det håller i sig! Rådjur behöver vi som tur är inte bekymra oss om eftersom vi bor i stan.
   En av Constance Spry-rosorna på rostornet (det var tre planterade kring den) har jag flyttat i höst, eftersom jag märker att de växer så mycket att två är mer än tillräckligt. Den flyttade har ersatt en New Dawn mot ett klätterträd som jag var lite trött på, jag hoppas att den tar sig och blommar redan till sommaren. Får se!
   Kram
   Elin

   Radera
 11. ÅÅ så vackra bilder på en sagolik blomning.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 12. Väldigt bra tolkning av temat! Att allt stämmer såna gånger och att själv kunna njuta och se som andra ser är en riktig trädgårdhöjdpunkt.
  Skön söndag på dig!

  SvaraRadera
 13. Åh vad roligt att jag hittade hit till dig! Vilken underbar trädgård du har, och vilka rosor! Gillade ditt växthus också. Nu ska jag kika vidare på dina tidigare inlägg/ Kram Titti

  SvaraRadera
 14. Åh! wow!
  Vilka underbart vackra bilder.... Tänk att du ska få visa din trädgård i tidningen! Det måste vara superkul... :D

  Jösses, vad jag längtar till nästa sommar när jag ser bilderna men nu är det 2:a advent och vi ska njuta av det med!

  Må gott!

  SvaraRadera