torsdag 5 januari 2017

Holländska trädgårdar - Del 3: St Hubertushof

Nästa anhalt på vårens trädgårdsresa var St Hubertushof där Anja och hennes man tog emot och visade runt. Även detta hus var utöver det vanliga och trädgården likaså. Visningsrundan började på baksidan där det fanns lite vildare (fast ändå välordnade...såklart) rabattpartier med blandade vårlökar och växter. Anja har delat och delat genom åren och lökarna trivs uppenbarligen!


Turen gick vidare bland vårväxterna kring den lilla bäcken bort mot växthuset och den mer strikta delen av trädgården. Växthuset var helt nytt för trädgården och spaljén framför har trädgårdsägaren själv knåpat ihop.


Och på tal om händighet, vad gör man med stockarna från tomtens fällda träd? Jo, man bygger såklart en jättepergola modell Shakespeare - utan en enda spik eller skruv... 


Den svängda pergolan ligger rakt i blickfånget från huset, i änden av den stora gräsplanen med knivskarpt klippta häckar. Ett paradis även för hundarna!


...fast ibland vill man ju ta en promenad på gångarna i stället.


Under jätteträdet nära huset låg det ytterligare husdjur, fast dessa rör inte på sig så mycket...


Notera att trädgårdsskjulet i bakgrunden ovan är byggt så att taket helt ska kunna täckas av solpaneler. Jag hade aldrig sett det om inte Anja påpekat det.

Över huvud taget en trädgård i mästarklass, alldeles full av vacker design, underbara växter och smarta och snygga idéer. Stort tack för besöket!

4 kommentarer:

 1. Lökprakten vid vattnet är ju nåt alldeles extra. Vill ha!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Å vilken underbar lökprakt - vill också ha den där frodiga lökplanteringen. Men underbara spaljeer och idéer också. Kikar extra på pergolabilden.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Ser alldeles fantastiskt ut men en väl avvägd balans mellan design och en känsla av vildvuxet. Svår balans! Hantverksskicklighet också. Fåren på sista bilden är ju urläckra också. Men måste flyttas varje gång man klipper gräset..Tack för att du visar trädgårdar i Holland. Man ser och hör inte så mycket om dem annars.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Ännu en fin trädgård, området vid bäcken var ju to die for! Och så fiffigt med solpanelerna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera