onsdag 4 januari 2017

Holländska trädgårdar - Del 2: Marieke Nolsen

Andra anhalten på vår trädgårdsdag i Holland i våras visade sig vara en riktig sagoträdgård kring ett lika sagolikt hus. Här bor Marieke Nolsen, som är trädgårdsdekoratör och håller kurser med trädgårds- och blomstertema. Marieke håller en mycket strikt färgskala i trädgården, och vårens lökar och växter går enbart i vitt, gult och en mindre andel blått. Precis de färger som signalerar vår, och trots att blomningen även här var i ett tidigt skede var det mycket vackert.

Alla rabatter var kvadratiska eller rektangulära, och avdelade med gångar eller häckar. Många mindre prydnadsträd bildade kontrast till de jättestora träden i skogen som omgav huset. Överallt hade Marieke placerat ut vackra stilleben och dekorationer, som bidrog till den lite magiska stämningen. 
Sådana här gamla staketsektioner kan man hitta i Holland, urtjusigt som spaljé i rabatten...


Tänk om man hade kunnat kvista över lite snabbare, då hade jag definitivt anmält mig till en blomsterkurs! Tack Marieke!

4 kommentarer:

 1. Så roligt att se - tack för att du delar med dig !
  Den där staketsektionen skulle man ju inte tacka nej till - superfin !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Roligt att se privata trädgårdar. Den här var väldigt fin och hon slösar med krukor i stora arrangemang, som de på bordet. Det borde man göra mer. Läckra inramningar också med häckarna på olika höjd.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Ännu en underbar trädgård. Kurserna måste vara härliga. Tittar på dörrdekorationen och funderar på om jag ska spara en del björkris från kompostkvarnens moffande.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Åh, den här trädgården gillade jag! Hade gärna besökt den. Finns en känsla i dina bilder som får mig att längta efter våren. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera