fredag 11 november 2016

Frost ute och frost på bloggen


Bloggaktiviteten här har visst sjunkit i takt med kvicksilvret (har en del att göra med arbetsbelastning och resor också...) men bättre ibland än aldrig tänker jag. 

I veckan blev jag insnöad i Stockholm och kom inte hem förrän i går kväll, vilket var lite bekymmersamt eftersom jag hade siktat på att panikrusta växthuset för allt som behöver förvaras frostfritt. Nu fick jag göra det i går kväll i stället, med belysning från ljusslingan som jag började med att sätta upp. 

Som vanligt är det stora citronträdet liiiiite för stort för övervintringsväxthuset, men med lite god vilja kan man trycka ner bubbelplasthuven över grenarna...:-)


Nu är allt på plats och jag har t o m kommit ihåg att ta in slangvindorna och tappa ur vattnet ur systemet - välkommen vinter!


3 kommentarer:

 1. Nej, nej, inte frost på bloggen. Känns alltid varmt, trevligt och välkomnande att titta in och det är många som lägger ut glesare än du.
  Citronträdet ser nästan ut att pocka på ett eget arrangemang till nästa år.
  Mer snö i Malmö än här kan jag meddela.
  I natt kommer dödsstöten för livet i trädgården. Vi väntar -15°. Bye, bye, rucola, mangold och sallat. Håller tummarna för att äpplena i boden klarar sig med extra täckning.
  Låter nästan lite spännande att bli fast i Stockholms snökaos. I alla fall när man sitter här i värmen. Bonusdottern blev fast på jobbet och hade en timme att gå hem. Slutade med att hon tog till tummen för att få skjuts en bit. Taxi stannade. Dottern meddelade att hon inte hade råd. Taxichauffören sa att hon kör vart dottern ville och att hon körde gratis hela dan. Vilka hjältar det finns!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa här även om kvicksilvret går ner :) Citronträdet har en imponerande storlek tänker jag. Men kanske mindre kul att sitta fast i storstan och veta att det borde ha varit täckt.. Men växter är tack och lov tåliga.
  Jag har en hel del snö men den kom mer lagomt och vi har tillgång till egen plog.
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Imponerande citronträd du har! Glad att jag hittade hit till din blogg och ditt instagramkonto! Vi ses igen!
  /Petra

  SvaraRadera