fredag 18 november 2016

Blommig Fredag - Att minnas...

Efter tolv år i samma hus finns det numera ganska gamla minnen även från detta hem. I en trädgård - precis som i ett liv - så  kommer det och går både föremål och människor med tiden och på bilden här nedan finns båda kategorierna representerade. 


Jag har visat fotot förr och det föreställer doplunchen för vår andra son, vilken hölls första sommaren då vi flyttat in. Det var underbart att sitta under skuggan av körsbärsträdet och i efterhand visade det sig att det var sista gången mina "svär-morföräldrar" var hemma hos oss. De fick ytterligare ett antal år tillsammans, men reste inte ner från Östergötland till oss fler gånger. 

Även skuggan får vi nöja oss med att minnas, eftersom trädet numera är dött och endast har stammen kvar som murgrönespaljé. Kanske ryker även den snart, om våra utbyggnadsdrömmar på den delen av tomten blir verklighet. Då blir det nya trädgårdsrum att bygga och nya minnen att skapa!8 kommentarer:

 1. Vilket mäktigt träd! Det är såå intressant att titta tillbaka på hur trädgården en gång sett ut.
  /Kitty

  SvaraRadera
 2. Att umgås ute i trädgården är så härligt och okomplicerat. Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Jag har inte sett fotot förr och blir mycket glad av den. En klassiker som föreställer sinnesbilden av en lyckad svensk sommarfest, en bild som nog många i det här landet har på näthinnan. Även jag, men jag vågar inte planera för fest i trädgården. När jag gjorde det för första gången för 11 år sedan, i samband med vår yngste sons dop, kom kopiösa mängder regn och vi fick trängas inomhus. Jag drömmer och håller på att samla mod sedan dess.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 4. Ett vackert foto som jag inte har sett tidigare. Ett foto som ger värme och sommarkänsla :)

  SvaraRadera
 5. Et fint minne! Tiden går så fort.

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker sommarbild! En idyll att längta till så här i mörka november

  Ha en skön lördag!

  //Veronica

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt minne och en underbar sommarbild. Sen är det sköna att med förändring skapad nya minnen.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt minne och fin bild.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera