måndag 15 augusti 2016

Min bikupe-kompost


I England är det ganska vanligt med kompostbehållare i trä som ser ut som bikupor - beehive composter. Jag tycker de är otroligt söta och för några år sedan beställde jag hem en (rätt så dyr frakt...). Utseendemässigt har det blivit precis som jag tänkte mig; den står lite avsides men ändå synlig från olika vinklar och bidrar till den eftertraktade cottage garden-känslan. (Ser ni den i bilden ovan?)

Funktionen är det däremot sisådär med. Jag har mest använt den som soptunna för mindre organiskt skräp som jag inte orkar gå till den riktiga komposten med, och har ännu aldrig tömt den... Eftersom den är ganska tät så har det nog varit alldeles för torrt och jag har inte direkt skött den. Det blir nog inte att jag beställer fler, men den jag har får såklart stå kvar och se söt ut...:-)


Locket har gångjärn och kan fällas upp. Den främre nedre panelen är avtagbar för att man ska kunna ta ut kompost underifrån (vilket känns väldigt tveksamt om man kan).



För övrigt påminner detta mig om att jag borde tömma och gräva om mina andra komposter, men det får bli en annan dag...

6 kommentarer:

  1. Tycker den är jättefin. Man kan verkligen se den som en prydnad eller ett litet konstverk i trädgården.
    //Helene

    SvaraRadera
  2. Söt, och det är det ju lätt för att falla för. Även om det inte blir några större mängder komposterade har den ju fått en funktion ändå.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Söt, och det är det ju lätt för att falla för. Även om det inte blir några större mängder komposterade har den ju fått en funktion ändå.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Vad fint! Typiskt en sån grej som jag också skulle kunna lägga pengar på. Något opraktiskt men som sagt, snygg och framför allt - cottage garden feeling
    Ha en go lördag!
    Milla

    SvaraRadera
  5. Vad fint! Typiskt en sån grej som jag också skulle kunna lägga pengar på. Något opraktiskt men som sagt, snygg och framför allt - cottage garden feeling
    Ha en go lördag!
    Milla

    SvaraRadera
  6. Jag gillar den också, mycket söt. Synd att den inte saluförs i Sverige.
    Marta

    SvaraRadera