onsdag 10 augusti 2016

Vedhållare

När vi byggde vårt cykelskjul gjorde vi det extra brett för att även kunna förvara ved bredvid alla cyklarna. På den tiden drömde vi om en kakelugn men hade ingen, så det var med ett visst mått av förutseende vi bestämde storleken.

Numera eldar vi en del på vintrarna och hämtar ved från sommarstugetomten där det alltid finns för mycket. Veden har vi hittills staplat fritt längs skjulets sidor, men när stapeln blir för hög blir det svajigt och den har också rasat några gånger. Nu har jag därför byggt en mycket enkel vedhållare som håller veden på plats och dessutom ser lite prydligare ut. Tryckta reglar i 45x45 i ett simpelt ramverk, lätt som en plätt. Dags att hämta hem mer ved!

3 kommentarer:

 1. Har själv ingenstans att elda med ved men skulle kunna tänka mig en mindre modell av denna som en installation. Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Vår ved ligger i en ful, om än lavad, hög i cykelförrådet...borde göra något åt det ser jag😀

  SvaraRadera
 3. Det här borde jag visa gubben! Vi staplar ofta upp lite extra ved under pergolan, där vi har dörr direkt in till vardagsrummet. Det är så praktist när man vill göra en brasa då veden finns nära till hands. Denna lösning vore mycket snyggare!
  /Kitty

  SvaraRadera