tisdag 23 augusti 2016

På kvällstid


Det har inte direkt blivit någon mjukstart efter semestern med nio dagar borta i tjänsten på två veckor, vilket har lett till lite torka på bloggfronten... Men några spridda kvällar och en dag i helgen har jag kunnat hänga lite i trädgården och se vad som händer där.

En hel del närmar sig eller har passerat bäst-före-datum, samtidigt som helhetsintrycket fortfarande är väldigt frodigt. Mina trädgårdsinsatser är begränsade till lite vattning och någon runda med sekatör eller blomstersax då och då. Jag försöker "skörda" så mycket sommarblommor som möjligt för att hålla blomningen igång, men hinner knappt med. Luktärterna tar jag successivt, och i går kväll klippte jag av alla 'Hi Scent' och nya favoriten 'Mollie Rilestone' till en maffig bukett.


Alla mina luktärter fick mjöldagg i somras och har knappt blommat de sista veckorna. Men förra helgen skar jag av varenda blomma och knopp och gödslade och när jag kom tillbaka hem en knapp vecka senare så tokblommade de igen. Plantorna är fortfarande inte så dekorativa i sig, men blommorna är fräscha. Doftbombandet kan alltså fortsätta, härligt!1 kommentar:

  1. Hej, nu var det längesedan jag tittade in här! Har ju tagit lite semester från både att läsa bloggar och blogga men nu känns det som det är dags att smyga igång!
    Men så frodigt och fint du har det trots ohyra och bortavarande.

    Kram
    Cathrine

    SvaraRadera