torsdag 17 december 2015

Olika tillväxt

Nu har jag definitivt lagt ned trädgårderandet för säsongen och lämnat trädgården till sitt öde. Jag hann med i vart fall de viktigaste sakerna på att-göra-listan innan vinterapatin slog till, och mest nöjd är jag över att jag faktiskt fick upp alla dahliaknölarna (som nu är på vinterhärbärge i syrrans isolerade förråd).

Det var ju flera veckor sedan men jag tycker ändå att det fortfarande är lite kul att visa skillnaden på dessa två 'Melody Harmony'. Knölarna var lika stora när de planterades som nyinköpta klena stackare i våras, men den ena har blivit ett riktigt monster - och levererat därefter. 


HÄR skrev jag om denna planta tidigare i höst och nedan är en annan bild på det som blev "Årets dahlia" hos mig :-)5 kommentarer:

 1. Men hjälp, vilken skillnad! Hur kunde de växa till sig så olika? Var det näring, olika jord eller vad? *nyfiken*
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Knölarna sattes i samma pallkrage så förutsättningarna var identiska, men jag antar att den lilla hamnade i skuggan av den stora och därför inte utvecklades så bra!

   Radera
 2. Ja de brukar ju växa till sig rätt bra på en säsong. Ofattbart egentligen att de hinner det när de levererar så ofantligt med blommor. Den där stora blir nog tre knölar till nästa säsong - bara att dela upp allt efter vad ögonen sitter. Ha en skön vintervila

  SvaraRadera
 3. Jag fick också in dahlian i tid i år. Återstår bara att se om jag hittar den i källaren till våren...
  Men känner jag mig själv rätt så kommer jag säkert köpa nya knölar ändå. Bäst att vara på den säkra sidan!

  Passar på att önska dig och de dina en riktigt god jul!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Här är en som inte gett upp ännu. Var ute hela dagen idag och skördade tom nypotatis.
  Det var ett bra val av dahlia den ser så himla fin ut.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera