tisdag 24 mars 2015

50 % rabatt!

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och breddat rabatten på baksidan av huset med nästan det dubbla. Jag grävde och stensatte denna rabatt redan 2011, men insåg rätt snabbt att den hade blivit för smal. Lavendeln tog över, men kvävdes samtidigt på sina ställen av rosorna bakom. Nu ska lavendelhäcken få mer plats att breda ut sig, och ska också få lite mer grus att växa i vilket den förhoppningsvis mår bättre av. Och den ska givetvis flyttas från mitten av rabatten till kanten...:-)

Storgatsten som rabattkant

Påbörjat men avbrutet projekt höst 2014

Nyanlagd och i smalaste laget...
Rabatten kommer i norr att ansluta mot den nya hortensiarabatt som ska grävas längs norra kortsidan av huset, där det idag finns en leråker (läs om det härhär, och här) som förhoppningsvis ska åtgärdas efter påsk (grävare beställd!). Jag funderar på att låta rabatten svänga ut lite just i hörnan och sätta ett silverpäronträd där. Men vi börjar med att gräva och snygga till, tror jag...

7 kommentarer:

 1. Så snyggt det blir !
  Jag har samma problem med rabatten runt huset, den är alldeles för smal och sedan ligger både en plattgång och rabattkant i sten som måste flyttas vilket gör det till ett omöjligt projekt. Fast nu blev jag inspirerad - så duktig då är !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Ibland är det bara att göra om och göra rätt, det är motigt först men man känner sig nöjd efteråt. Kommer att bli mycket bättre nu när växterna får lite mer luft runt omkring.
  Kram Kristina (som ju också har lite gräva om/stensättningsprojekt att ta tag i vid tillfälle)

  SvaraRadera
 3. Så fint det blir! Väldigt snyggt med gatsten och kullerstenen längst in mot väggen. Det är härligt när arbetet är klart och man känner sig nöjd./ Titti

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt, rabatterna behöver ju lite storlek för att bli snygga. Sät tnu inte ner mer där bara för att det finns plats just nu =) En liten markerad hörna med silverpäron låter riktigt bra! Jättefint blickfång i slutet på rabatten blir det ju också då.

  SvaraRadera
 5. Stenkanten, och kullerstenarna är riktigt snyggt. Kanske skall jag låna din idé, har en sida av huset där inget växer för det blir för torrt. Får nog flytta ut rabatten en bit. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Det här blir jättefint! Bra jobbat!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fint det blir och lätt gjort det där med att göra för smalt. Plantorna är ju så små i början... Jag ska försöka ha ditt inlägg i åtanke när jag senare i vår ska göra en lavendelhäck på utsidan av mitt orangeri.
  Kram Katarina

  SvaraRadera