lördag 17 januari 2015

Vårkänslor...!?

Strålande sol, klarblå himmel och sisådär 5-6 plusgrader. Idag tillbringades större delen av dagen utomhus med kantskärning, ogräsrensning, beskärning och några varv till tippen. Allt ganska trista sysslor, men när årets första trädgårdsdag i sol trillar in redan i januari känns även sådant kul!

Jag upptäckte att både vintergäck och snödroppar hade kommit längre än jag trodde, och till och med ett och annat rosigt pionhuvud stack upp. Om jag kommer ihåg det ska jag gräva upp en tuva snödroppar i morgon och ta in. Daggmaskarna som jag hittade här och var känns också som vårtecken, fast de får stanna utomhus.
Pioner i januari - men numera blir jag inte nervös när de kommer tidigt.Studsmattan på tillfälligt besök mitt på gräsmattan

Nu gäller det att hålla förhoppningarna i styr - snart är vintern tillbaka (men TÄNK om just i år...:-)

6 kommentarer:

 1. Så deilig med en solskinnsdag i hagen! Her i Bergen øser regnet ned hver eneste dag, men i morgen skal det visst snu, så nå blir det en uke med sol og kuldegrader. Hos meg har klosterklokkene kommet lengst. God ide å ta inn med en hel jordklump så de kan drives inne. Skal prøve på det i morgen!
  Hilsen Anne-kristin

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt!
  Här tittar de också fram.
  När det är dags och hoppa på studsmattan då är det riktig vår!
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Utrolig hvor tidlig det er hos deg! Her er det snø, og ikke antydning til blomsterknopper.

  SvaraRadera
 4. Oj, så mycket som kommit upp hos dig:) Härligt med en sån skön dag och få lite sånt där "måste" gjort så man slipper det sen.
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 5. Känns konstigt med snödroppar i jaguari, men vackra och efterlängtade är de. Ska också ta in en tuva.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Visst var det skönt med en sooolig dag! :) Jag hittade knopp i snödropparna, men inga utslagna blommor här. Härligt att se dina bilder!
  Kram Kristina

  SvaraRadera