måndag 24 februari 2014

Plantera snödroppar "In the green"


Hurra - det fungerade! I fjol gjorde jag ett försök att sprida några ruggar snödroppar genom att dela dem och plantera ut lökarna en och en på andra platser. Jag gjorde detta medan de fortfarande blommade för att jag skulle se vad det var jag flyttade. Den korrekta metoden för "in the green"-plantering är nog annars egentligen att vänta tills de just blommat över men ändå fortfarande är en planta.

Bilden ovan är tagen i morse på ett av ställena där jag satte ett antal snödroppsplantor. Det är ganska skuggigt och kallt där och jag har varit osäker på om det som stack upp verkligen var snödroppar eller något annat som jag satt. Men efter hemkomst från en veckas vintersemester i går kväll kan jag nu tydligt se att det verkligen är snödropparna som har tagit sig på sin nya plats. Om några år bildar de förhoppningsvis nya stora ruggar!

1 kommentar:

  1. I min trädgård vill sig inte snödroppar alls, men jag sätter nya varje år på lite olika ställen och tänker att nästa vår så...! I år har jag fått fem! :D Susanne

    SvaraRadera