tisdag 18 februari 2014

Inte CFS men MGS!

Färgglatt och dekorativt
I år kommer jag inte att åka till Chelsea Flower Show. Jag har varit där flera år i rad och hade det inte varit 100-årsjubileum i fjol så kanske jag hade hoppat över det redan då. Det är en helt fantastisk mässa, men ganska mycket är detsamma från år till år och nu tänker jag att jag behöver några års uppehåll för att bli sugen igen!

Men ungefär samtidigt (30 maj - 1 juni) anordnas i Malmö en väl så fin mässa, men i det lilla formatet, nämligen Malmö Garden Show! Jag kan verkligen rekommendera ett besök, helt gratis att komma in och en fin blandning av "större" och mindre utställningsträdgårdar, utställningsbalkonger och försäljningsområde med fina fynd. Mässan är belägen mitt i vackra Slottsparken med härligt utomhuscafé och vacker permanent trädgårds- och odlingsanläggning. Mässan är så liten att man kan se allt på några få timmar, men man kan också strosa runt längre och fördjupa sig i de olika delarna.

Vilsam grön trädgård

Modern kubistisk plantering


Installation med vatten och rök i naturmaterial

Balkonginstallation med medelhavsfärger

Långa rabatten vid Slottsparkscaféet


3 kommentarer:

 1. Vilket bra tips - precis lagomt format för mig ! CFS var för stort för mig i fjol och vi var där på lördagen och trängdes.
  Kanske tar en tripp till Malmö i maj !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Blev så förtjust i det lilla röda växthuset. Vi får väl boka in en tripp till Malmö i sommar/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt tips! Jag har varit på väg till MGS i flera år, men det har inte blivit av. I år får jag väl helt enkelt ta och skärpa till mig. :-)
  Må så gott
  /E

  SvaraRadera