torsdag 3 mars 2016

Vår Trädgård-mässan i Malmö

Efter lite velande bestämde jag mig för att gå på årets första trädgårdsmässa här i Malmö, Vår Trädgård, som inleddes idag. Jag har blivit lite besviken de senaste åren och gick därför dit med ganska låga förväntningar. Antagligen just precis därför så kom jag därifrån ganska nöjd, med fler påsar än vanligt och lite ny inspiration i bagaget!

Det var inte så mycket "idémontrar" och de installationer som mässan själv hade arrangerat var jag med något undantag faktiskt inte så imponerad av. Däremot var det flera av försäljningsstånden som var väldigt arbetade och som man kunde stå länge och titta på.

Här kommer en liten bildkavalkad över godbitarna:Qvesarum visade upp ett nytt fint orangeri, tyvärr inte tillgängligt med glastak
Vilket fint sätt att använda ett gammalt drivbänksfönster!
Hos Flora Linnea lyste rosorna med sin frånvaro och istället visades en härlig vårinstallation upp!
Plötsligt drabbades jag av Magnolialängtan - har ni sett något vackrare?!
...och vad vore en trädgårdsmässa utan Gunnel? Otänkbar! :-)

9 kommentarer:

 1. Tack för titten! Jag ska inte gå för jag tycker det har varit jättedåligt de senaste åren, så det passade bra att få en liten inblick via dig.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Hoppar över mässan i år, ingen av mina favoriter skulle vara där. Men uppskattar att se några foton på fina magnolior! :) Tror den mörka är Black tulip.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Jag hoppar också mässan i år. Tycker att det varit riktigt dåligt de senaste åren. Tack för att du visa lite bilder och skönt att du ändå var nöjd.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Tack för att du visar eftersom jag inte skall dit i år är det extra kul att se lite.
  Den magnolian var ju bara helt magisk.
  Kul att du fick tag på Gyllenlack.
  Allt gott och trevlig helg.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vilket Orangeri! Det får gärna flytta hem till mig och Magnolian. Jag ska på Trädgårds dagarna på Liseberg i år. Har inte varit där förut så jag vet ej vad jag förväntar mig. Hoppas att de ska bli inspirerande.
  Ha en fin helg :)

  SvaraRadera
 6. Hade behövt en liten vårinjektion, men det är ju en bit till Malmö. Kul att se några glimtar från tillställningen. Förstår att den översta montern måste vara nåt alldeles extra. Den har dykt upp på fler ställen. Tycker Flora Linnea lyckats alldeles utmärkt. Vilken njutning!
  Trevligt att att nåt med sig hem också.

  Tänkte förresten på mysteriet med dina odlingslådor som tappade färgen... har du möjligen använt hyvlat virke... då fäster ju inte slamfärg... bara en tanke...

  Ha det så gott och trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 7. Velade också lite fram och tillbaka men bestämde mig för att inte gå. Var väldigt besviken förra året. Kul att se några glimtar därifrån i alla fall.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Jag sitter i bilen på väg till Skåne och tänkte gå på mässan i morgon. Min syster bor i Lund, så jag slår två flugor...
  Låter lovande att du inte blev lika besviken som du brukar. Intresset och efterfrågan ökar ju ständigt och då ska inte mässorna bli sämre och sämre tycker man. Problemet är, som jag har hört, att det är höga avgifter för utställarna och mässorna pågår för länge och stjäl plantskolisternas tid från vårsysslorna. Många mindre komersiella odlare stannar hellre hemma på grund av detta.
  Ja, så här års är det inte mycket som konkurrerar om min uppmärksamhet i alla fall.
  Du kan väl visa vad du har fyndat, jag blir så nyfiken.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 9. En liten vårinjektion även om många mässor inte är lika roliga som förr. Nu bor jag för långt bort så jag uppskattar verkligen att kika på dina bilder.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera