Våren hade faktiskt inte kommit så väldigt mycket längre än hemma, men det var ljummare i luften och när solen var framme blev det sommarvärme snabbt. Det blev såklart mycket god mat och dryck, det mesta som sig bör i Frankrike inhandlat lokalt. Sparrissäsongen hade just startat, så jag lyckades klämma i mig både vit och grön sparris.
I övrigt blev det mycket utflykt i det vackra, böljande landskapet. Blev extra kär i alla vackra träd som inte är så vanliga i Sverige; plataner, apträd, fikon, mullbär, parasolltall och så utropstecknet cypress!
Nybeskuren platanallé - byns stolthet |
Utanför huset står mullbärsträdet och fikonträdet och väntar på lövsprickningen |
Åhh så underbart med Frankrikebesök - sparrisarna ser ju så goda ut och att kunna plocka vilda anemoner i hagen måste vara ljuvligt !
SvaraRaderaSer fram mot en Provencevistelse senare i vår !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Så härligt det ser ut Elin! Drabbas av plötslig Frankrikelängtan när jag ser bilderna😊
SvaraRaderaMen, så härligt! Förstår att ni hade hur trevligt som helst. Vackert! Sparris vid rätt årstid är så gott och jag tycker den gröna är bäst.
SvaraRaderaÖnskar Glad påsk!
/Anette
Så härligt beskrivet...! Jag fröjdas över bilderna från grönsaksdisken. Känslan att plocka upp den där sparrisbunten och priset, en liten vindpust jämfört med här hemma. Underbart :)
SvaraRaderaHa det gott! Carina
Åh, så gott med färsk sparris! Mums! Vad mysigt med Frankrikebesök och träffa vänner. Bra kombination där! :)
SvaraRaderaGlad påsk!
Kram Kristina