tisdag 22 mars 2016

Frankrike, sparris och vackra träd

Lite bloggtorka på sistone, vilket framförallt beror på att jag har tillbringat några dagar i södra Frankrike hos en kär väninna. En härlig långhelg som dessutom ofrivilligt förlängdes med ett dygn pga flygstrejk (strejk för fransmännen är ju som fika för oss svenskar...).

Våren hade faktiskt inte kommit så väldigt mycket längre än hemma, men det var ljummare i luften och när solen var framme blev det sommarvärme snabbt. Det blev såklart mycket god mat och dryck, det mesta som sig bör i Frankrike inhandlat lokalt. Sparrissäsongen hade just startat, så jag lyckades klämma i mig både vit och grön sparris.I övrigt blev det mycket utflykt i det vackra, böljande landskapet. Blev extra kär i alla vackra träd som inte är så vanliga i Sverige; plataner, apträd, fikon, mullbär, parasolltall och så utropstecknet cypress! 

Nybeskuren platanallé - byns stolthet
Utanför huset står mullbärsträdet och fikonträdet och väntar på lövsprickningen
...och i vänninans hästhage växer det vilda anemoner som barnen plockar och sätter i vas - vackert!5 kommentarer:

 1. Åhh så underbart med Frankrikebesök - sparrisarna ser ju så goda ut och att kunna plocka vilda anemoner i hagen måste vara ljuvligt !
  Ser fram mot en Provencevistelse senare i vår !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Så härligt det ser ut Elin! Drabbas av plötslig Frankrikelängtan när jag ser bilderna😊

  SvaraRadera
 3. Men, så härligt! Förstår att ni hade hur trevligt som helst. Vackert! Sparris vid rätt årstid är så gott och jag tycker den gröna är bäst.
  Önskar Glad påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Så härligt beskrivet...! Jag fröjdas över bilderna från grönsaksdisken. Känslan att plocka upp den där sparrisbunten och priset, en liten vindpust jämfört med här hemma. Underbart :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Åh, så gott med färsk sparris! Mums! Vad mysigt med Frankrikebesök och träffa vänner. Bra kombination där! :)
  Glad påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera