måndag 30 oktober 2017

Höstens blommor

Trots regn och rusk och en allmänt dassig trädgård, går det fortfarande att plocka ihop riktigt fina buketter från rabatterna. Dahliorna är som vanligt en klart lysande stjärna när det gäller höstblommor, men jag har fortfarande vissa sommarblommor och t o m perenner som blommar (om) och som gör sig bättre samlade i en bukett än i annars ganska skräpiga rabatter.


I den lilla buketten i bilden ovan är alla blommor utom dahliorna rester från buketten nedan som jag fotade för tio dagar sedan. I år sådde jag lejongap mycket med tanke på snittblommor, och det tänker jag verkligen göra om. De både blommar länge på säsongen och länge när de hamnar i vas, och dessutom har de en bra form att blanda med andra blommor i buketter.


Även luktärterna slår ut en och annan ny blomma fortfarande. När jag tog bilden nedan i mitten av oktober så trodde jag att det var den sista lilla luktärtsbuketten, men nu finns det några nya blommor som svajar i vinden. Det räcker ju med en för att få doften...!
3 kommentarer:

 1. Så vackert! Jag har glömt bort att plocka av det sista även om jag varit sugen på att mixa med en del från buskar och träd med bär. Lejongap är suveräna ettåringar :) Och med en snäll vinter kan de överleva eller åtminstone självså sig.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Det har varit en snäll mild höst när msn kan plocka sommarblommor sista veckan i oktober. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera