torsdag 24 augusti 2017

Sensommar


Nu känns det helt klart i luften att det är säsongsskifte på väg, med kyliga morgnar och kortare dagar. I trädgården blommar det på även om vissa plantor har passerat "bäst-före" för sommaren och lider av en del mjöldagg, rosrost och andra ålderskrämpor.

Annars är trädgården väldigt frodig för säsongen tack vare allt regn vi fått här under sommaren - gräsmattan är smaragdgrön och jag har nog aldrig behövt vattna krukor så lite. Det myckna regnandet gynnar vissa blommor, men för andra är det tvärtom. Många av rosorna t ex är tristare än vanligt i augusti och en hel del knoppar har fått klippas bort innan de ens slagit ut. Så här års består trädgårdsarbetet alltid mest av att klippa, klippa och klippa - bort med allt gammalt så fortsätter blomningen ett tag till. 

Min trädgård är delvis som en enda stor "cutting garden" och sensommaren och hösten är den tid då jag får utdelning för allt arbete under våren. Nu kan jag nämligen frossa i blommor och göra precis hur många buketter som helst...:-) 


Och snart är det dags för tulpanplantering och planering inför nästa säsong!

3 kommentarer:

 1. Åhh så det grönskar och blommar hos dig - makalöst vackert liksom buketten !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Vacker bukett. Ja det känns lite höstigt nu. Vi kan njuta ett tag till av snittblommorna men snart blir det höstlövens tur.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Snyggaste buketterna jag vet! Du kan du😉
  Och tulpanlökar en masse, det vill vi ha!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera