måndag 12 december 2016

Årets julpyssel


För någon vecka sedan var jag på julpyssel hos Minna Mercke Schmidt i världens mysigaste stallbyggnad vid Löberöds slott i Skåne. Minna hade dukat upp olika "gottebord", dels med glögg och julkakor och dels med massor av råmaterial till själva skapandet. Alla deltagare fick göra en krans och en julblomsterbukett, och det svåra var naturligtvis att välja bland allt det fina Minna hade samlat och ställt fram. 


Det roligaste med att pyssla många tillsammans är att se hur olika folk väljer och hur olika slutprodukterna blir. Själv gjorde jag en ganska lågmäld krans med bara naturmaterial och sedan en lite mer vräkig julbukett som i och för sig nästan bara hade naturmaterial den med. 


Trots att det är så kul att pyssla så här, så är jag alldeles för dålig på att ta mig tid. Men nu har jag bestämt att minst en kransbindningskväll måste ingå i adventsstöket varje år - får se vad det blir nästa jul!

4 kommentarer:

 1. Alltså dessa julpysselkvällar är så trevliga och inspirerande. Man kommer verkligen in i stämning. Jag är varje år på julpysselkväll vis Sunds Trädgård här i Jakobstad. Sååå roligt!
  /Kitty

  SvaraRadera
 2. Dina alster är verkligen i min smak! Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilken fin krans! Du är verkligen en fema på både buketter o kransar. Låter som en riktigt trevlig kväll.

  Så,spämnande med era planer på utvyggnad. Vad ska inrymmas i tillbggnaden?

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Jamen så jättefin kransen blev! Det är ju så kul att pyssla. Binda kransar helt enkelt ett måste i julandet. Kan tänka mig att Minna är inspirerande också. Att använda annat material än det som finns i egna trädgården ser också kul ut. Känner inte igen de gröna axliknande kvistarna och lökarna... kan det vara vitlök?
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera