måndag 14 juli 2014

Semester

Här pågår semester som visst har smittat av sig på bloggen! Det är märkligt hur "göra ingenting" kan ta så mycket tid, men dagarna rinner iväg i ilfart.

I sommarstugan, där vi befinner oss, är trädgårdsarbetet begränsat till att klippa gräset (vilket knappt behövs det heller) och vattna pelargoner, och det är ganska skönt. Jag tror att jag behövde semester från både jobb och trädgård...

På ett enda ställe finns här "trädgårdsblommor" och det är stockrosor vid terrassen. Dessutom måste jag ha spritt vallmofrön någon gång i fjol eller våras (vilket jag helt glömt!) för lagom tills stockrosorna började slå ut kom det också underbara pionvallmor. De verkar dessutom trivas ännu bättre här än hemma, för det kommer hur många som helst på samma stänglar. Snyggt!Nu tillbaka till "lulla-runt-andet". Morgondoppet väntar!

7 kommentarer:

 1. Visst är det skönt med semesterhäng och att bara göra ingenting! Jag tycker att både din Claire austin och din okända ros ser fantastiska ut! Det är inte lätt med rosor och en ros kan vara fantastisk ett år men sedan något helt annat året efter. Ser Hannas fina iceberg och tänker att en sådan hade jag också tidigare. Den blommande helt fantastiskt men efter blomningen blev den så svartfläckssjuka varje år att den tappade alla bladen! Jag tog faktiskt bort den...

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Ha det gott i havet det blå.
  Semester blir det först i september här.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Så roligt att ses i vimlet i lördags!
  Ja, och härligt med semester, ibland är det just ett sådant miljöombyte som ger riktig semesterkänsla. Vifta med tårna, ta ett dopp och bara göra ingenting. Härligt!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Skönt att vara ledig och bara koppla av. Visst är det underligt att vi trädgårdsmänniskor blir som ekorrar, stoppar ner frön och glömmer allt om detta?! ;) Jag är likadan. Men det är trevligt med överraskningar i rabatterna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Att lulla är härligt och kan man lulla ner till ett morgondopp finns nog inget mer att önska?Särskilt med de vackra stockrosorna att njuta av efteråt :)

  SvaraRadera
 6. Låter ju väldigt skönt och avkopplande.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Oh, vad härligt det låter! Saknar sjön och ett ite dopp. Vi har i princip inga sjöar i Wales. När jag bodde i Sverige hade jag bara ca 200 m till sjön.

  SvaraRadera