söndag 12 oktober 2014

Rensa krukor

Vädergudarna har verkligen lett mot oss skåningar de senaste helgerna. Igår hade vi ännu en underbar oktoberlördag - nästan den första hösthelgen kan man säga eftersom de senaste helgerna faktiskt har haft sommarväder!

Höstens tråkigaste trädgårdssyssla är definitivt att tömma och diska krukor, men det underlättar i alla fall när solen skiner - både för humöret och torktiden... Därför passade jag på igår och avslutade alla krukor som inte ska övervintras. En del av dem hamnade i växthuset och en del ställde jag upp och ner utomhus. Eftersom vår förrådsbod är knökfull med saker efter vår jätteöversvämning, kommer det att bli en utmaning att "natta" trädgården inför vintern och de stora krukorna hamnar inte på prioritetslistan för tak över huvudet.

 
 
 

5 kommentarer:

 1. Nej, det där med att skura alla krukor är inte kul. Men så skönt när det är gjort. Sen är det ett litet pussel att få plats med allt som ska övervintras. Vi har också haft ett underbart väder sista veckorna, nästan sommarvärme faktiskt. Lite ovanligt här uppe, men vi njuter så länge det varar!/ Titti

  SvaraRadera
 2. Visst är det lite vemodigt att tömma sommarkrukorna och så skönt när det är gjort och alla krukor är skurade. Här vräker regnet ner i dag och det är en riktig innedag så jag skjuter upp skurandet ännu en dag och hoppas att hösten fortsätter att vara mild.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Ja, det är ju ett pyssel det där... Bra jobbat!
  (Tänkte också i dessa banor, men så blev denna söndag till en utflyktsdag istället.)
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Hej
  Kan inget annat än att hålla med. Det är den ända nackdelen med krukor.
  Jag har lite kvar att tömma och en hel del att fylla.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Varje vår tänker jag: inte för mycket i krukor nu. Det blir så bökigt med vattning.
  Varje höst inser jag att det ändå blev "för många" :)

  SvaraRadera