söndag 21 september 2014

Före och efter - inre trädgården

Här kommer ännu en bild från arkivet, på hur trädgården såg ut när vi köpte huset år 2004. Fotot är taget utanför köksdörren på den lilla uteplats i ölandssten som fanns där då, rakt in mot bakre delen av trädgården.

Det gröna förrådshuset längst in till höger står strax innanför staketet till en av grannarna och är inte vårt, men längst in i vår trädgård, mellan trädet och "murgröneträdet", kan man skymta det lilla skjul som var vår enda trädgårdsförvaring de första åren. Hela den södra hörnan av trädgården bestod av ett timmerupplag från tidigare fällda träd på tomten, nödtorftigt dolt bakom ett fallfärdigt plank.


Redan första året lade vi ny sten utanför huset, vilket blev den uteplats vi använde under ganska många år. Först när vi byggde växthuset år 2011 fick vi nya uteplatser, både inne i och utanför växthuset, i den södra hörnan som rensad från allt skräp är tomtens bästa plats. Under åren innan det hade vi tagit bort en del saker i övriga trädgården, t ex sandlådan och ett gjutet fågelbad mitt i gräsmattan, men främst försökt att rädda det som redan fanns, som gräsmattan, häcken längst bak i trädgården, och den enda "rabatten" med några förskrämda rosor och en fin ormhassel.

Så här såg det ut för några dagar sedan, taget från samma vinkel. Murgröneträdet är borta (föll i en storm 2010) och ormhasseln har vuxit till sig rejält. Äppleträdet i gräsmattan hoppas vi att vi får behålla ett tag till, även om det nog är lika gammalt som huset.


Skönt (och viktigt) att titta bakåt ibland, och inte bara framåt på allt man vill, men inte alltid hinner, att göra!

4 kommentarer:

 1. Purtroppo il tempo manca sempre ma i risultati che hai già ottenuto sono magnifici, complimenti!

  SvaraRadera
 2. Det där var himla kul att se. Vilken förändring!
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Såå snyggt det blev !!!!
  Kul att se förändringen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Hoppla, vad det hade hänt saker! Jag gillar verkligen att se vilka stora förändringar som kan ske på relativt kort tid. Jättesnyggt!
  Kram Kristina

  SvaraRadera