fredag 3 april 2015

Blommig Fredag - Solsken!

Förra året när Blommig Fredag hade detta tema skrev jag (här) om träd som skymmer solen och om hur viktigt det är med kvällssol - i alla fall för mig. Sedan dess har vi fått nya (trevliga!) grannar som raskt upptäckte det vi redan visste, nämligen att deras bästa uteplats är totalskuggad av en jättelik gammal hasselbuske som är lika hög som huset.

Hasseln har varit en vacker grön "backdrop" till vår trädgård och växthuset, men kommer nu alltså så småningom att försvinna. Vi har inga som helst synpunkter på detta eftersom det ju är helt avgörande för grannarna, men det kommer att kännas lite konstigt till en början. En stor skillnad kommer att bli att platsen bakom växthuset kommer att få sol större delen av dagen i stället för bara några timmar på eftermiddagen. Ska bli spännande att se hur detta förändrar förutsättningarna kring trädgårdsboden och rabatten som ligger framför den. Kanske även för växthuset som möjligen får lite mer morgonsol. Inget ont som inte har något gott med sig!

 
Andra tolkningar av solsken hittar man på nedan länk till Bland Rosor och Bladlöss:
 
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/
 
 

8 kommentarer:

 1. Det blir nok ganske nakent, og mer lytt. Blir ikke alltid vakrere når store eller dominerende trær i nabolaget forsvinner...
  God påske!

  SvaraRadera
 2. Antar att det kommer att kännas tomt till en början, men sedan vänjer man sig vid det nya. Som verkar få nya fördelar.
  Glad Påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Ja, träden påverkar en hel del på många sätt! Önskar dig en fin påsk!

  SvaraRadera
 4. Alt har både positive og negative sider. Håper det blir mest positivt :)

  SvaraRadera
 5. Det blir säkert bra med lite mer sol, ett fantastiskt fint växthus har du. Önskar dig en riktigt skön Påskhelg! Marika

  SvaraRadera
 6. Det känns nog konstigt till att börja med. Vi står i startgroparna till att byta hela vår höga gamla (och skruttiga) oxelhäck in mot grannen mot en bokhäck.. Så jag förstår din tanke. Det kommer att bli väldigt öppet och konstigt...i några år☺Men sen hoppas vi att det blir fint! Fast hela fondväggen bakom växthuset kommer att försvinna...oj oj.
  Fortsatt trevlig påsk
  Milla

  SvaraRadera
 7. Det känns nog konstigt till att börja med. Vi står i startgroparna till att byta hela vår höga gamla (och skruttiga) oxelhäck in mot grannen mot en bokhäck.. Så jag förstår din tanke. Det kommer att bli väldigt öppet och konstigt...i några år☺Men sen hoppas vi att det blir fint! Fast hela fondväggen bakom växthuset kommer att försvinna...oj oj.
  Fortsatt trevlig påsk
  Milla

  SvaraRadera
 8. Ja, jösses vilket hasselsnår! Förstår bättre nu varför det inte gick att gallra... ;) Grannarna här tog ner tre höga björkar för några år sedan. Helt plötsligt fick vi mer em-sol. Inte helt fel.
  Kram Kristina (som håller på att läsa ifatt efter en bloggpaus över påsken)

  SvaraRadera